Nieuwe versie van 'True Lies' onder vuur: "James Cameron is helemaal gek geworden"

Nieuwe versie van 'True Lies' onder vuur: "James Cameron is helemaal gek geworden"

Veel fans waren erg blij: Eindelijk de 4K-verie van True Lies met Arnold Schwarzenegger!

In 1994 verscheen de film True Lies, een goed ontvangen actiefilm van regisseur James Cameron. De gevierd filmmaker werkte in korte tijd voor een tweede keer samen met Arnold Schwarzenegger. Ze leverden in 1991 nog Terminator 2: Judgement Day op.

De film kostte maar liefst $115 miljoen om te maken, begin jaren 90 een enorm productiebudget, en haalde na een sterke ontvangst een indrukwekkende $378,9 miljoen op. Recent verscheen de film eindelijk in 4K.

Fans boos
Nu is er een hoop kritiek op de "gerestaureerde versie" van de actieklassieker, die via iTunes te bekijken is, terwijl de 4K UHD-schijf versie in maart verschijnt. Helaas is de '4K remastering' niet zo indrukwekkend als deze zou moeten zijn.

Luke Ryan, een medewerker van de website Joblo, heeft de 4K-versie van de film bekeken en heeft op X/Twitter enkele voorbeelden gezet waaruit blijkt dat er mogelijk gebruik is gemaakt van een AI-tool om de film te optimaliseren in de beeldkwaliteit.

"Gek geworden"
Zo schrijft Ryan: "James Cameron is absoluut gek geworden, dat hij heeft toegestaan dat dit met zijn films kan gebeuren. De True Lies 4K "remaster" is verschenen en ja, de Park Row AI-behandeling van Peter Jackson is er helemaal overheen gegleden. Ik zeg het nog een keer: dit digitaal schilderen 'over film' is om te kotsen."


Over het resultaat zegt hij "Er worden dingen verwijderd en vervolgens toegevoegd op basis van de algoritmische gok van een computer. Ze zien eruit alsof hun gezichten vol plamuurverf zit."

Onnatuurlijk
En zo zijn er heel wat voorbeelden op Twitter te zien van de liefhebber van een beste en juiste beeldweergave van films op 4K.



NieuwsFilm

meest populair