De 3 meest indrukwekkende boekverfilmingen die je in 2024 moet zien

De 3 meest indrukwekkende boekverfilmingen die je in 2024 moet zien

Dit zijn dé drie boekverfilmingen die je in 2024 in de bioscoop moet kijken.

Nu het einde van 2023 nadert, kijken we komende periode terug op een mooi filmjaar. We leggen ook alvast de focus op de meest opvallende films die in 2024 in de bioscoop te zien zijn.

Vandaag kijken we naar de boekverfilmingen van 2024. 2023 was een fenomenaal jaar voor boekverfilmingen. Denk bijvoorbeeld aan Oppenheimer, Killers of the Flower Moon, The Killer en The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes. 2024 heeft ook veel mooie boekverfilmingen te bieden.

Dune: Part Two
De inclusie van Dune: Part Two op deze lijst is nogal voor de hand liggend, maar ook zeer terecht. De invloed die Frank Herberts Dune-boeken hebben gehad op vele bekende film- en boekenreeksen kan niet onderschat worden. Het eerste Dune-boek werd decennia lang onverfilmbaar genoemd, maar in 2021 bewees Denis Villeneuve het tegendeel. Mensen die het boek hebben gelezen, weten dat Dune: Part Two niet alleen de potentie heeft om de vorige film te overtreffen, maar om de geschiedenis in te gaan als één van de beste scifi-films aller tijden.


Mickey 17
Nadat hij met zijn meesterwerk Parasite alle grote filmprijzen in Hollywood in zijn zak stak, keert de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-Ho in 2024 eindelijk terug met de boekverfilming Mickey 17. Het is gebaseerd op het boek Mickey7 van Edward Ashton dat pas in 2022 verscheen. Dit wordt Bong Joon-Ho's eerste pure sciencefictionfilm en hij heeft zijn meest indrukwekkende cast tot nu toe bij elkaar gekregen. Robert Pattinson speelt de hoofdrol en wordt bijgestaan door o.a. Toni Collette, Mark Ruffalo en Steven Yeun.


The Watchers
De laatste film op deze lijst is er een waar je waarschijnlijk nog weinig tot niks van hebt gehoord, en dat is ook logisch. Er zijn namelijk nog helemaal geen beelden van Ishana Night Shyamalans (ja, de dochter van) regiedebuut uitgebracht. Deze horrorfilm is gebaseerd op het gelijknamige boek van A.M. Shine en heeft hoofdrollen voor Dakota Fanning en Georgina Campbell.



NieuwsFilm

meest populair