Pareltjes onder de 90 minuten: een van de beste horrorfilms van de afgelopen 20 jaar

Pareltjes onder de 90 minuten: een van de beste horrorfilms van de afgelopen 20 jaar

'Paranormal Activity' was een gigantische hit waardoor er veel sequels volgden.

Vorige week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Phone Booth, een ijzersterke thriller met een topcast die nog geen 90 minuten duurt. Ook de onderstaande horrorfilm is geen anderhalf uur lang maar ook zeker de moeite waard.

Het gaat hier om Paranormal Activity, een revolutionaire horrorfilm die in 2007 werd uitgebracht door regisseur Oren Peli. Laatstgenoemde maakte de film voor slechts 15.000 dollar, maar het was een gigantische box-office kraker, aangezien de griezelfilm maar liefst bijna 200 miljoen dollar opbracht.

Verhaal
Paranormal Activity volgt een jong koppel, Kate en Micah, dat alles prima voor elkaar lijkt te hebben, maar hier komt verandering in. Op een dag beginnen er plotseling allerlei onverklaarbare dingen te gebeuren in het huis waar zij wonen.

Om erachter te komen wat er nu precies aan de hand is besluit het koppel om een videocamera aan te schaffen, in de hoop vast te kunnen leggen wat zich er precies in hun huis afspeelt als ze liggen te slapen.

Realistisch
Net zoals The Blair Witch Project uit 1991, voelt Paranormal Activity vanwege het gebruik van beveiligingscamera's behoorlijk realistisch aan, waardoor menig kijker het gevoel heeft het verhaal ter plekke te aanschouwen.



Het succes van de horrorklassieker inspireerde talloze andere filmmakers om te experimenteren met found footage-technieken en minimalistische benaderingen van horror. Niet zo heel gek dus, dat Paranormal Activity een belangrijk plekje heeft in de horrorfilmgeschiedenis.

Kijken
Verwacht echter geen horrorfilm met de nodige bloederige scènes of 'jump scares', aangezien Paranormal Activity het voornamelijk moet hebben van subtiele aanwijzingen en geluidseffecten, die een gevoel van beklemming creëren.



Als je hier een fan van bent, dan moet je de film zeker op je 'te kijken' lijstje zetten. Interesse? Paranormal Activity is te zien op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair