Dit is de reden waarom Quentin Tarantino zijn 'Pulp Fiction-achtige 'Star Trek'-film in de steek liet

Dit is de reden waarom Quentin Tarantino zijn 'Pulp Fiction-achtige 'Star Trek'-film in de steek liet

Scenario schrijver Mark L. Smith laat zich erover uit en vindt het duidelijk jammer.

Quentin Tarantino kiest zijn projecten altijd heel zorgvuldig uit. Het is al een tijdje bekend dat zijn tiende en tevens laatste film The Movie Critic heet, maar de geliefde regisseur maakte bijna een R-rated Star Trek-blockbuster. Waarom kwam het hier uiteindelijk eigenlijk niet van?

Tarantino heeft al vaker laten weten 10 films te maken en dan te stoppen met regisseren. Hoewel er vandaag de dag behoorlijk wat oudere filmmakers in Hollywood rondlopen die nog steeds actief zijn, wil Tarantino stoppen op zijn hoogtepunt.

Geliefd
Al zijn films worden goed tot uitstekend onthaald en Tarantino wil ook zo herinnerd worden. De regisseur vreest dat als hij meer films zal blijven maken, de kwaliteit op een gegeven moment dan minder zou kunnen worden.

Screenwriter Mark L. Smith zegt dat hij samenwerkte met Tarantino aan een knettergek Star Trek-script, maar dat de regisseur dit uiteindelijk toch links liet liggen. Hier laat Smith zich nu over uit tijdens een interview met de Collider.

Reactie
Zo begint Smith: "Quentin en ik werkten samen aan het script en we hadden al de nodige ideeën. Op een dag begon hij zich enigszins zorgen te maken en zei hij: 'Star Trek wordt mijn allerlaatste film, wil ik echt dat het zo eindigt?' Hij dacht hier veel over na maar besloot toen toch dit niet door te zetten".



"Vandaag de dag ligt het script dus nog steeds op zijn bureau. Ik weet dat hij er een fan van is en ik zou het zelf persoonlijk geweldig vinden dat het alsnog ervan komt. Het zou de beste Star Trek-film aller tijden zijn geweest, niet dankzij mijn schrijfwerk, maar wat Quentin ervan gemaakt zou hebben".

NieuwsFilm

meest populair