Wat je moet weten over 'Aquaman and the Lost Kingdom' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over 'Aquaman and the Lost Kingdom' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wordt 'Aquaman 2' een waardig afscheid voor het oude DC-universum?

Deze week komt de laatste film binnen het DC-universum zoals we dat al tien jaar kennen, uit in de bioscoop. Dit is Aquaman and the Lost Kingdom, het vervolg op de meest succesvolle DC-film aller tijden. In dit artikel lees je wat je vooraf moet weten over de film, en wat erna komt.

Regisseur James Wan neemt ons één laatste keer mee terug naar de onderwaterwereld van Arthur Curry/Aquaman.

Verhaal
Nadat hij Aquaman (Jason Momoa) de eerste keer niet heeft verslagen, gebruikt Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) de mythische Black Trident om een eeuwenoude en kwaadaardige kracht te ontketenen.

In de hoop Black Manta te stoppen, smeedt Aquaman een onwaarschijnlijke alliantie met zijn halfbroer Orm (Patrick Wilson), de voormalige koning van Atlantis. Ze zetten hun meningsverschillen opzij en bundelen hun krachten om hun koninkrijk te beschermen en de wereld te redden van onomkeerbare vernietiging.

Terugkerende cast
Zoals we in de trailers al hebben gezien, is Aquaman nu ook vader van een zoontje. Mera (Amber Heard) is de moeder, maar haar rol lijkt vrij minimaal te zijn in de film. Ze is ook slechts in één shot te zien van de eerste trailer.


Andere terugkerende gezichten zijn onder andere Nicole Kidman als Atlanna, Temuera Morrison als Tom Curry en Randall Park als Dr. Stephen Shin.

Einde voor Momoa
Hoewel er enkele acteurs zijn die hun DC-rollen blijven spelen in het nieuwe DC-universum, lijkt het erop dat Jason Momoa niet terug gaat keren als Aquaman na The Lost Kingdom. Maar er bestaat wel een kans dat Momoa een nieuwe rol gaat vertolken.


Niet al te lang geleden verliet Momoa namelijk een vergadering met DC-baas James Gunn. Dit suggereert dat we Momoa terug gaan zien, maar we weten nog niet welke nieuwe rol hij gaat vertolken. Er gaan geruchten in de rondte dat hij Lobo zou gaan spelen, maar hier is niks officieels over gezegd. Je ziet Aquaman and the Lost Kingdom in ieder geval vanaf donderdag 21 december in de bios.

NieuwsFilm

meest populair