Giga Cannes-hit 'About Dry Grasses' (8.1/10) te zien in de bioscopen

Giga Cannes-hit 'About Dry Grasses' (8.1/10) te zien in de bioscopen

Een jonge leraar hoopt na een verplichte dienst in een klein dorp aangesteld te worden in Istanbul. Na lang wachten verliest hij alle hoop om uit dit sombere leven te ontsnappen. Zijn collega Nuray helpt hem echter weer perspectief te krijgen.

De Turkse cineast Nuri Bilge Ceylan is een vaste klant op Cannes. Vrijwel al zijn films gingen in première in de hoofdcompetitie van dit grootste filmfestival ter wereld. Ook dit jaar bracht hij weer een topwerk af: About Dry Grasses.

Dit meesterlijke epos is alles behalve droog en heeft ondanks zijn zeer Turkse verhaal een internationaal publiek weten te raken.

Plot
Kunstleraar Samet werkt op een afgelegen plek in Anatolië in afwachting van overplaatsing naar Istanbul. Na een aantal onverwachte gebeurtenissen die hij zelf nauwelijks kan bevatten, verliest hij alle hoop om te ontsnappen aan zijn grimmige leven.

Door de ontmoeting met zijn collega Nuray weet hij zijn twijfels en angsten echter in een nieuw perspectief te plaatsen.

Wonderlijk
In de trailer zien we dat dit een perfecte mix van prachtige beelden en sterke dialogen gaat worden. Deze Turkse klassieker in wording is, met een speeltijd van drie uur en zeventien minuten, je geld dus meer dan waard.


About Dry Grasses is vanaf 21 december overal te zien in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair