'Godzilla Minus One' blijft records verpulveren in Amerika

'Godzilla Minus One' blijft records verpulveren in Amerika

Het gebeurt niet snel dat een Japanse film zó aanslaat als Godzilla Minus One.

Godzilla Minus One heeft de box-office goed veroverd sinds de film werd uitgebracht in Noord-Amerika, en record na record wordt verbroken.

Het nieuwste record dat werd verbroken is dat van Dragon Ball Super, een andere Japanse film die het supergoed deed in Amerika.

Succes dat voortduurt
Godzilla Minus One was al een enorm succes in Japan toen de film daar in het najaar verscheen, maar niemand had het succes in Noord-Amerika verwacht. Niet alleen heeft de film een van de beste openingsweekenden ooit voor een Japanse productie in Amerika, maar die dominantie houdt week na week aan.

De film is nu in zijn derde week van release in de Verenigde Staten, een beslissing die door studio TOHO werd genomen nadat de gelimiteerde release een groot succes bleek.

Godzilla vs. Goku
Nu staat de teller voor Godzilla Minus One op 30 miljoen dollar in Amerika, waarmee de film nu langs Dragon Ball Super: Broly is gegaan als de zesde meest succesvolle Japanse film ooit in Amerika.



Dit type succes is te danken aan de extreem lovende reacties van zowel critici als publiek. Het is een soort reclame die het beste marketingbureau nog niet had kunnen bedenken.

Ook in Nederland!
De film werd geregisseerd door Takashi Yamazaki in de aanloop naar de 70ste verjaardag van Godzilla. Hoofdrolspelers zijn Ryunosuke Kamiki, Minami Hamabe, Yuki Yamada, Munetaka Aoki, Hidetaka Yoshioka, Sakura Ando en Kuranosuke Sasaki.



Godzilla Minus One draait momenteel ook nog in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair