Lars Von Trier, de meest beruchte filmmaker van Denemarken, komt met nieuwe film

Lars Von Trier, de meest beruchte filmmaker van Denemarken, komt met nieuwe film

Von Trier vestigde zich als een van de grote regisseurs van de wereldcinema, dankzij films als 'Breaking the Waves', 'Melancholia', 'Dancer in the Dark' en 'Dogville'. Het derde seizoen van zijn 'Kingdom'-serie ging in première op het filmfestival van Venetië in 2022.

Lars Von Trier is een filmmaker van wie je houdt of die je haat. Zijn films zijn namelijk stuk voor stuk zeer provocerend; bloederige moorden, ruige seksscènes en uiterst depressieve karakters zijn namelijk een aantal van Von Triers handelsmerken.

Toch zit er meer diepgang achter het werk van de Deense cineast en moeten we hem, of je het nou leuk vindt of niet, zien als één van de belangrijkste hedendaagse Europese filmmakers. Ondanks dat hij vorig jaar aankondigde om het wat rustiger aan te doen omwille van zijn Parkinson-diagnose, schijnt de zesenzestigjarige regisseur toch weer bezig te zijn met het opzetten van een nieuw project.

2024
Een dikwijls goed ingelichte bron zei er het volgende over:

'Ik hoor dat Von Trier aan een nieuw project werkt. Dat is alles wat mij is gegeven wat ik qua details heb gekregen. Dit is voorlopig meer dan genoeg om te vieren. Er is mij verteld dat een script bijna voltooid is en dat Von Trier, als we geluk hebben, de film volgend jaar gaat opnemen.

Von Triers laatste
Vijf jaar terug maakte Von Trier zijn laatste film: The House That Jack Built, een krachtige horrorthriller met een gruwelijke seriemoordenaar in de hoofdrol. Zoals ondertussen een traditie is geworden bij zijn films liepen er op de première in Cannes weer tientallen mensen semi-kokhalzend de zaal uit.


The House That Jack Built is nu te zien via Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair