David Fincher raadt je dit onbekende pareltje aan: "bizar maar uiterst gaaf"

David Fincher raadt je dit onbekende pareltje aan: "bizar maar uiterst gaaf"

De 'Fight Club'-regisseur noemt 'The Love Witch' een van zijn favoriete films van de laatste jaren.

Er komen de laatste paar weken wel vaker artikelen langs over beroemde regisseurs die hun 'te kijken'-tips met ons delen. Nu is de geliefde David Fincher aan de beurt.

Fincher wordt vaak gezien als een van de beste regisseurs die er rondloopt. De filmmaker wist hoge ogen te gooien met pareltjes als Fight Club en Seven, maar ook recentere werken zoals Zodiac en Gone Girl werden goed onthaald.

Carrière
De inmiddels 61-jarige Fincher maakte eerder dit jaar nog The Killer voor Netflix, maar heeft op dit moment geen regieklussen meer op de agenda staan. Wel zal hij als producent optreden voor Lange en Chinatown.

Laatstgenoemde is een prequel op Chinatown in 1974. Dit is tevens een van Finchers favoriete films. De regisseur is sowieso een grote fan van de nodige oude klassiekers, maar ook kan hij wel genieten van nieuwe recente films. Eentje hiervan vindt hij echt geweldig en dat is The Love Witch.

Verhaal
Deze film van de tamelijk onbekende regisseuse Anna Biller is een ode aan de pulpromans uit de jaren zestig en technicolor melodrama's. Dat valt ook wel te zien aan de onderstaande trailer.



Het verhaal volgt Elaine (actrice Samantha Robinson), een narcistische en aantrekkelijke heks die spreuken en magie gebruikt om mannen verliefd op haar te laten worden. Een avondje met Elaine tussen de lakens kost de heren echter wel het leven...

Ontvangst
De film werd tamelijk wisselvallig onthaald. Zo scoort deze op IMDb bijvoorbeeld maar een tamelijk magere 6,2 maar op Rotten Tomatoes juist weer een zeer overtuigende 95%. Biller zal echter hoogstwaarschijnlijk het meeste in haar nopjes zijn met Finchers lof voor The Love Witch.



Zo zei Fincher over de film: "Dit is een van de vreemdste maar ook f*cking gaafste films die ik in een lange tijd heb gezien! Het was echt een hele interessante ervaring" Helaas wordt de The Love Witch op dit moment (nog) niet aangeboden in Nederland, maar de DVD kan wel gekocht worden.

NieuwsFilm

meest populair