Matt Damon waarschuwt beginnende acteurs: "Start niet met acteren"

Matt Damon waarschuwt beginnende acteurs: "Start niet met acteren"

Matt Damon is een bekende Hollywood-acteur die ondanks afwijzingen in zichzelf gelooft en succes heeft behaald.

Matt Damon is een van de bekendste Hollywood-acteurs met de Jason Bourne-reeks. Dertig jaar na zijn start leverde hij recent nog Air en Oppenheimer af. Zijn nettowaarde wordt geschat op 170 miljoen Amerikaanse dollar.

Het lijkt alsof Matt het helemaal heeft gemaakt en het acteervak toejuicht. Toch gaf hij hier op Reddit het volgende advies aan beginnende acteurs. Hij zei: "Ik vertel wat iedereen mij vertelde toen ik jong was: 'Nee, het is een slecht idee. Doe het absoluut niet'."

In jezelf geloven
Hij zei ook: "Ik denk zelf dat als je het wilt maken in deze harde industrie vol afwijzingen dat je in jezelf moet geloven. Mijn leraar op school zei: 'Doe gewoon je werk, jongen'. En dat heeft hij zo vaak herhaald, dat me dat is bijgebleven. Ik focus op mijn werk als ik twijfel."

De 53-jarige ster begon met zijn maatje Ben Affleck in Hollywood. Ze woonden ook samen om de kosten te delen. Ondanks dat zij vrienden waren, deden ze auditie voor dezelfde rollen. Feitelijk waren ze elkaars concurrenten.

Het regende afwijzingen
Er volgde afwijzing op afwijzing omdat honderden acteurs voor dezelfde rollen gingen. In de onderstaande YouTube-video van theoffcamerashow vertelt Matt Damon meer over de nadelen van acteren.



NieuwsFilm

meest populair