Benedict Cumberbatch werd 'te lelijk' genoemd voor een van de beste rollen van zijn carrière

Benedict Cumberbatch werd 'te lelijk' genoemd voor een van de beste rollen van zijn carrière

Regisseur Steven Moffat hield voet bij stuk en kreeg uiteindelijk zijn zin.

Het komt wel vaker voor dat een acteur een rol misloopt. Het is echter minder leuk wanneer je krijgt te horen dat je 'te lelijk' bent. Dit overkwam Benedict Cumberbatch ook.

Cumberbatch is al jarenlang een grote naam in Hollywood. Zo is hij natuurlijk te zien als Doctor Strange in diverse Marvel-films, maar ook wist hij hoge ogen te gooien in films als The Imitation Game en The Power of the Dog. Een van zijn bekendste rollen in ongetwijfeld die van Sherlock Holmes in de geliefde Sherlock-serie.

Detective
In 2010 kroop hij voor het eerst in de huid van de geliefde detective, terwijl Martin Freeman, zijn The Hobbit-collega, te zien was als Sherlocks trouwe rechterhand, Dr. John Watson. De serie was een groot succes en scoort overal erg goed.

Zo staat hij op IMDb op maar liefst een 9,1 en daardoor op plekje nummer 21 in de beste series aller tijden. Ook won Sherlock talloze prestigieuze prijzen, waaronder 9 Primetime Emmy's. Toch had het er allemaal heel anders uit kunnen komen te zien.

Iemand anders
De makers van de serie, Steven Moffat en Mark Gatiss, vonden Cumberbatch perfect voor de rol toen ze hem in 2007 zagen in Atonement. De regisseurs wilden dan ook maar wat graag met de acteur samenwerken, maar toch kwam het er bijna niet van.



Toen Moffat een gesprek had met de bazen van de BBC, lieten zij hem weten dat Cumberbatch 'te lelijk' was. Zo zei Moffat al eerder: "Toen ik ze liet weten dat we voor Benedict wilden gaan, merkte ik meteen dat ze hier niet van gediend waren".

Toch wel
Moffat vervolgt: "Ze zeiden toen: 'Je had ons een sexy Sherlock beloofd, niet hem...'" De regisseur hield echter voet bij stuk en kreeg zijn zin. De BBC zal er niet veel spijt van hebben, want Sherlock werd door iedereen warm onthaald.



NieuwsFilm

meest populair