Nieuwe Ghibli-film 'The Boy and the Heron' breekt indrukwekkende records voor de studio

Nieuwe Ghibli-film 'The Boy and the Heron' breekt indrukwekkende records voor de studio

De nieuwste anime van 'Spirited Away'-regisseur Hayao Miyazaki scoort hartstikke goed!

Studio Ghibli heeft al talloze parels gemaakt en daar lijkt er nu weer eentje bij te komen. The Boy and the Heron doet het buitengewoon goed en zet zelfs een indrukwekkend record voor de animatiestudio.

My Neighbor Totoro, Spirited Away en Howl's Moving Castle; zomaar drie namen uit het steengoede oeuvre van Studio Ghibli. Met The Boy and the Heron komt er nu een nieuwe naam bij.

Spirited Away
The Boy and the Heron is geschreven én geregisseerd door Hayao Miyazaki; het brein dat ook achter het gigantische succes van Spirited Away zat.

De nieuwe anime-film wordt goed ontvangen door critici en weet het ook nog eens goed te doen aan de kassa. Tijdens het openingsweekend scoorde de Japanse film de pannen van het dak in de Verenigde Staten.

Record
Het zal misschien komen door de gok die Studio Ghibli neemt voor de film. Er is namelijk nauwelijks promotiemateriaal naar buiten gekomen. Maar doordat The Boy and the Heron de nummer één film werd tijdens het eerste weekend, is dit toch de juiste keuze geweest.



Daarmee is The Boy and the Heron de grootste film van Studio Ghibli tot nu toe in het westen. De nieuwste animatiefilm overtreft Ponyo en heeft nu al 23,4 miljoen dollar opgeleverd.

NieuwsFilm

meest populair