Trailer [Rec]

Bijna tien jaar nadat the blair witch project het nietsvermoedende publiek duidelijk maakte hoe angstaanjagend het subjectieve gezichtspunt van een schoudercamera kan zijn, is dat procedé weer helemaal in - zie het succes van cloverfield en diary of the dead. Het trucje werkt ook griezelig goed in de nieuwe film van Jaume Balagueró (fragile, darkness) en Paco Plaza (el segundo nombre).

In [rec] gaat de jonge, ambitieuze reporter Angela (Manuela Velasco) voor een lokaal televisiestation in Barcelona een nachtje de hort op met de brandweer. Saai? Zo lijkt het aanvankelijk. Een brandweerman weet dat zeventig procent van zijn beroep uit wachten bestaat. Wanneer er eindelijk een oproep komt, begint de nachtmerrie. De bewoners van een appartementsgebouw zijn ten prooi gevallen aan een vreemd virus dat hen verandert in bloeddorstige zombies. Angela en haar cameraman zitten vast in het gebouw. De camera blijft draaien en registreert de strijd op leven en dood. De beklemmende, hysterische sfeer die in het flatgebouw heerst, wordt behoorlijk versterkt door de schokkerige beelden die door cameraman Pablo Rosso geschoten worden.

[rec] jaagde op eerdere festivals het publiek zo erg de stuipen op het lijf, dat de distributeur bij wijze van opwarmertje een trailer op internet zwierde waarin geen beelden uit de film te zien zijn, maar reacties van het publiek tijdens een voorstelling in Sitges. Die beelden alleen al spreken voor zich. [rec] is een nagelbijtende, doodenge zombiefilm waar George Romero stiekem jaloers op mag zijn.

Bron: Afff.nl

(De trailer is in het Spaans)





NieuwsFilm

meest populair