Acteurs die veel meer aandacht verdienen: wat weet jij van '1917'-ster George MacKay?

Acteurs die veel meer aandacht verdienen: wat weet jij van '1917'-ster George MacKay?

De acteur wist hoge ogen te gooien in diverse films, maar is nog niet echt een grote naam.

Sommige acteurs verdienen bakken met geld, maar worden door de nodige mensen niet per se gezien als enorm getalenteerde sterren. Het tegenovergestelde is echter ook waar, dat er sterren rondlopen die veel meer aandacht verdienen. In de ogen van de nodige filmfanaten hoort George MacKay ook in die categorie thuis.

Misschien komt de naam je niet zo heel bekend voor, de kans is wel tamelijk groot dat je MacKay al in de nodige blockbusters hebt gezien. Al op een jonge leeftijd begon MacKay met acteren, toen hij op 10-jarige leeftijd in 2002 werd opgemerkt door een talentenscout.

Carrière
Dit bleek een gouden zet te zijn. Nog geen jaar later had MacKay al zijn eerste rol te pakken in de Peter Pan-film uit 2003. Als tiener wist hij dan ook al de nodige rolletjes te bemachtigen, zoals in The Thief Lord in 2006 en Defiance in 2008.

Vanaf de jaren 2010 kreeg hij steeds belangrijkere rollen en meer te doen. Zo wist hij hoge ogen te gooien in Private Peaceful, How I Live Now, Pride en Captain Fantastic. In 2019 speelde hij in zijn bekendste film tot heden, namelijk 1917.

Bekend
Deze oorlogsfilm van Sam Mendes werd ijzersterk onthaald, maar sinds zijn hoofdrol in deze blockbuster was MacKay weer in minder bekende films te zien.



Hoewel hij een van de grootste talenten van zijn generatie wordt genoemd, zijn andere acteurs van leeftijd zoals Timothée Chalamet, Zendaya, Tom Holland en Florence Pugh een stuk bekender. Zij staan allen in de top 500 bekendste acteurs op IMDb, terwijl MacKay net in de top 5000 verschijnt.

Toekomst
MacKay heeft getekend voor de veelbelovende The End van regisseur Joshua Oppenheimer, die al eerder sterk onthaalde films maakte als The Act of Killing en The Look of Silence.



MacKay wordt zelfs gezien als een outsider om eventueel het stokje over te nemen van Daniel Craig als de nieuwe James Bond, aangezien de producenten een jongere acteur voor de rol van 007 in gedachten hebben. Mocht hij daadwerkelijk de opvolger zijn, dan zou hij natuurlijk in een klap wereldberoemd zijn.

NieuwsFilm

meest populair