De cliffhanger van deze grote horrorfilm wordt nooit meer opgelost

De cliffhanger van deze grote horrorfilm wordt nooit meer opgelost

'Freddy vs Jason' was een grote clash tussen de twee horroriconen.

Freddy vs Jason, de grote confrontatie tussen twee horroriconen, is al 20 jaar geleden uitgekomen. Freddy Krueger (Robert Englund) uit de A Nightmare on Elm Street-serie en Jason Voorhees (Ken Kirzinger) uit de Friday the 13th-serie gingen in 2003 met elkaar de strijd aan, met een groep tieners erbij om het dodental op te schroeven. Maar de film eindigt met een niet zo duidelijke winnaar.

Zowel Englund als Kirzinger hernamen hun rol als Freddy Krueger en Jason Voorhees voor deze film. Voor Englund was dit zijn laatste keer als Freddy. Geregisseerd door Ronny Yu, bracht de film wereldwijd bijna 115 miljoen dollar op, waardoor het de best verdienende film van beide series werd. De ontvangst was gemengd, waarbij sommige fans teleurgesteld waren door deze clash van horroriconen, terwijl anderen juist tevreden achterbleven.

Verhaal
In Freddy vs Jason komen Freddy Krueger en Jason Voorhees tegen elkaar op. Freddy is verzwakt en vergeten omdat de inwoners van zijn thuisstad Springwood hem hebben verslagen door medicijnen te gebruiken die dromen onderdrukken. Hij wekt daarom Jason tot leven om hem naar Springwood te sturen en wat moorden te laten plegen. Zo kan Freddy de inwoners opnieuw bang maken en zijn krachten laten groeien, en kan hij terugkeren en opnieuw doden.

Jason, die zich realiseert dat Freddy hem heeft gebruikt, blijkt echter niet zo gemakkelijk te controleren als Freddy aanvankelijk dacht. Hij is woedend en een strijd tussen de twee moordenaars begint.

Einde
De film eindigt met een groot gevecht tussen de twee horroriconen. Maar het kiezen van een van de legendarische schurken als winnaar zou hoe dan ook verdeeldheid zaaien, dus kozen de makers van de film in plaats daarvan voor een eindscène waarin iedereen tevreden kon zijn.


In eerste instantie lijkt het erop dat Jason de overhand heeft doordat Freddy wordt onthoofd. Ze vallen allebei in het water en lijken allebei dood te zijn. Maar in de laatste seconden komt Jason het water uit met het afgehakte hoofd van Freddy die recht in de camera kijkt en knipoogt om te onthullen dat de strijd nog niet voorbij is.

Vervolg
Een echte winnaar is er dus niet, hoewel er wel fans zijn die Jason als winnaar uitroepen. De deur stond toen wijd open voor een vervolg, maar zelfs twee decennia later hebben de twee schurken het scherm nooit meer gedeeld.


De film was een enorme financiële hit, wat het des te verrassender maakt dat er nooit een vervolg is gemaakt. Een nieuwe start voor deze grote horroriconen is nooit uitgesloten, maar een ware Freddy vs. Jason 2 zal vrijwel zeker nooit op de agenda staan, om tal van redenen.

Kijken?
Freddy vs Jason is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, dus als je de film echt wil zien zal je het moeten kopen.

NieuwsFilm

meest populair