Uiterlijk van Jack Sparrow van Johnny Depp kwam per ongeluk tot stand

Uiterlijk van Jack Sparrow van Johnny Depp kwam per ongeluk tot stand

De acteur moest van allerlei dingen uitproberen en kwam zo uit bij de perfecte look.

Johnny Depp is al decennia lang een van de beroemdste acteurs in Hollywood, maar hij is toch voornamelijk bekend van de Pirates of the Caribbean-franchise, waarin hij te zien is als de geliefde Jack Sparrow. Ondanks het feit dat het gaat om een iconische look, had de piraat er heel anders uit kunnen zien.

Depp kroop voor het eerst in de huid van de piraat in Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (waar eerder vandaag al een artikel over verscheen, aangezien Heath Ledger bijna in de blockbuster te zien zou zijn geweest).

Succes
De film was een groot succes, waardoor talloze sequels volgden. Na Depps rechtszaak besloot Warner Bros. om hem echter niet terug te laten keren, maar miljoenen fans zijn hier fel tegen. Zij zeggen dat er geen Pirates of the Caribbean bestaat zonder Depps Jack Sparrow.

Sparrow was vanaf het begin al meteen een 'fanfavorite', maar dit heeft hij ook te danken aan zijn unieke look. Grappig genoeg was het in het begin helemaal niet het plan om hem er zo uit te laten zien. Dit kwam namelijk per ongeluk tot stand.

Uitproberen
Toen het make-up team van alles en nog wat aan het uitproberen was op Depp, kwamen ze op deze aparte mix van dreadlocks en eyeliner terecht. Ze vonden het echter zo goed staan dat dit het uiterlijk werd van Sparrow voor de rest van de franchise.



NieuwsFilm

meest populair