Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

Deze steengoede parel op Netflix zet je waarschijnlijk gelijk aan voor een avond vermaak

'Good Will Hunting' van Gus Van Sant is een prachtige dramafilm die je moet hebben gezien.

Het grote voordeel van de helaas wat talrijke streamingdiensten is dat er ook heel wat goede titels uit de filmhistorie terug te kijken zijn. Ze worden amper door de diensten gepromoot, dus je zult ze moeten opzoeken. FilmTotaal helpt je een handje.

Zo staat op Netflix de dramafilm Dramafilm van regisseur Gus Van Sant, die je kunt kennen van The Sea of Trees en My Own Private Idaho.

Good Will Hunting
De dramafilm uit 1997 heeft een hoofdrol voor Matt Damon. Bijrollen gingen naar onder meer Ben Affleck, Robin Williams en Stellan Skarsgård. De ontvangst van de film is goed te noemen.

Zo luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes (97%): "Het volgt een voorspelbare verhaallijn, maar Good Will Hunting voegt genoeg eigenaardigheden toe aan de reis - en zit boordevol krachtige vertolkingen - zodat het een vermakelijk, emotioneel rijk drama blijft."

Reacties
"Bijzonder uitgebalanceerde film over het erkennen en overwinnen van de drempels die zich vaak in een mensenleven vormen, en dan met nadruk ook nog, hoe die drempels een belemmering kunnen vormen om je zelf te zijn of voor je kansen te gaan in meerdere opzichten, of simpel vastgeroest zitten in een situatie." schreef Lovelyboy op Moviemeter.Filmkriebel schreef op Moviemeter: "Vind deze wel goed al is het volledige potentieel er niet helemaal uit gehaald bvb de band met de wiskundeleraar. Goede interactie tussen Williams en Damon, waarbij de psycholoog de complexe persoonlijkheid van de ander probeert te doorgronden met het doel om hem af te helpen van falingsangst en twijfels, het leren benutten van zijn talenten."

Op Netflix
De $10 miljoen kostende film was een groot succes en bracht meer dan $225 miljoen op aan de BoxOffice. Gelukkig kun je de film nu nog een keertje kijken op Netflix.Synopsis: Will Hunting werkt als schoonmaker in een school en brengt de rest van zijn dagen voornamelijk door met vechten en het omzeilen van de wet. Op een dag blijkt echter dat Will een uitzondelijk talent heeft voor wiskunde. Een leraar wil kosten wat het kost dit talent uitbouwen maar merkt al vlug dat Will behoorlijk overhoop ligt met zichzelf en met z'n omgeving. De enigen die hem kunnen helpen zijn Sean McGuire, een psycholoog die bewondering heeft voor het jonge genie en hem probeert te begrijpen en Skylar een studente geneeskunde die verliefd is op Will.

NieuwsFilm

meest populair