De eerste Oscar-categorieën zijn bekend: dit zijn de grote kanshebbers

De eerste Oscar-categorieën zijn bekend: dit zijn de grote kanshebbers

Het was wel te verwachten dat deze blockbusters is de lijst staan.

Oscars zijn ongetwijfeld de grootste en meest prestigieuze filmprijzen die er zijn. Ondanks het feit dat de uitreikingen van de felbegeerde gouden beeldjes pas in maart plaatsvinden, is er nu al een shortlist van de nodige categorieën online te vinden.

Het gaat hier om de categorieën International Feature Film, Documentary, Sound, Original Score, Original Song, Makeup and Hairstyling, Visual Effects, Live-Action Short Film, Documentary Short Subject en Animated Short Film.

Kanshebbers
Zoals verwacht staan er grote titels tussen. Barbie maakt de meeste kans en staat bovenaan met vijf-shortlist nominaties. Toch valt het de nodige fans op dat dé zomer-blockbuster van het jaar geen kans maakt op de Oscar in de Makeup and Hairstyling-categorie, iets dat wel voor de nodige gefronste wenkbrauwen zorgt.

Killers of the Flower Moon staat op de tweede plek en heeft vier nominaties. Andere sterk onthaalde films, zoals The Color Purple, Oppenheimer en Poor Things staan op drie nominaties.

Meer
Dit betekent niet dat het voor deze bovenstaande films hierbij blijft. De belangrijkste categorieën, zoals beste film, beste regisseur, beste acteur en beste actrice, zullen nog volgen. De volledige lijst komt over ongeveer een maand uit.



Interesse in de shortlist? Bekijk deze dan hier.

NieuwsFilm

meest populair