Een van de beste films van 2024 kun je nu al in de bioscoop kijken

Een van de beste films van 2024 kun je nu al in de bioscoop kijken

De film The Holdovers van Alexander Payne draait nu in de Nederlandse bioscopen.

Mocht je om een of andere reden en top tien-lijstje moeten maken met films uit 2023, dan kun je de film The Holdovers officieel niet meerekenen. Ondanks dat de film nu al in heel wat zalen draait, verschijnt de film officieel pas in januari.

The Holdovers van regisseur Alexander Payne (Downsizing, Sideways) draait sinds 21 december in vele filmhuizen en bioscopen. Distributeur Universal Pictures International gaf de film een uitgebreide "voorpremière", mogelijk doordat er deze kerst geen mega-blockbuster in de bioscopen draait.

The Holdovers
Daarnaast is The Holdovers een film die zich afspeelt gedurende de kerstvakantie, dus de officiële releasedatum van 11 januari voelde achteraf mogelijk ook wat vreemd.

In The Holdovers blijft de chagrijnige onderwijzer Paul Hunham (Paul Giamatti) op een prestigieuze Amerikaanse school. Tijdens de kerstvakantie zal hij toezicht houden op het handjevol leerlingen dat nergens anders heen kan. Hij vormt gedurende de dagen een band met de slimme onruststoker Angus Tully (Dominic Sessa) en het hoofd van de keuken Mary Lamb (Da'Vine Joy Randolph).

Sterk ontvangen
Op de Tomatometer van Rotten Tomatoes staat The Holdovers op een uitstekende 96 procent na maar liefst 263 recensies. Ook het publiek is dol op de komedie, gezien de Audience Score van 91 procent.



NieuwsFilm

meest populair