The Holdovers

The Holdovers (2023)

De nieuwe Alexander Payne is het lange wachten meer dan waard door de innemende vertolkingen van met name Paul Giamatti.
play

8,0 details

  • 133 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
133 Min Verenigde Staten

Een chagrijnige instructeur op een middelbare school in New England wordt gedwongen tijdens de kerstvakantie op de campus te blijven om op te passen voor het handjevol studenten die nergens heen kunnen. Uiteindelijk vormt hij een onwaarschijnlijke band met een van hen - een beschadigde, slimme onruststoker - en met de chef-kok van de school, die zojuist een zoon heeft verloren in Vietnam.

Alt titel
Winter Break
Regie
Alexander Payne
Cast
Paul Giamatti, Da'Vine Joy Randolph, Carrie Preston, Andrew Garman, Naheem Garcia, Gillian Vigman, Tate Donovan, Bill Mootos, Dustin Tucker, Dominic Sessa, Brady Hepner, Ian Dolley, Jim Kaplan, Michael Provost, Stephen Thorne, Darby Lee-Stack, Juanita Pearl, Alexander Cook.
Release
27.10.2023
Release NL
11.01.2024

Filmtotaal Recensie

Regie: Alexander Payne | Scenario: David Hemingson | Cast: Paul Giamatti (Paul Hunham), Da'Vine Joy Randolph (Mary Lamb), Diminic Sessa (Angus Tully), Marie Preston (Lydia Crane), Brady Hepner (Teddy Kountze), e.a. | Speelduur: 133 minuten | Jaar: 2023

Regisseur Alexander Payne en acteur Paul Giamatti waren twintig jaar geleden verantwoordelijk voor het succes van arthousehit Sideways. In dit komische drama gaan twee onwaarschijnlijke vrienden op wijntrip door Californië en leren elkaar en vooral zichzelf goed kennen. Ondanks de gelijkwaardige hoofdrollen van Giamatti en tegenspeler Thomas Hayden Church, stal de sullige Giamatti de show.

Het is alweer even geleden dat Payne een film afleverde - het middelmatige Downsizing dateert uit 2017 - maar de filmmaker revancheert zich glorieus. Hij hervindt zijn oude vorm met een verhaal over een zonderlinge leraar en een groep overblijvers. Giamatti vertolkt in The Holdovers leraar klassieke geschiedenis Paul Hunham die op een afgelegen kostschool nog de ouderwetse onderwijsmethoden voorstaat. Hij heeft geen boodschap aan smoezen en elk excuus van een leerling, hoe begrijpelijk ook, mag op geen enkele vorm van genade rekenen. De directeur is in zijn ogen een broekie dat hij zelf nog onderwezen heeft.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

The Holdovers Nieuwsberichten