Oscargenomineerde film 'The Holdovers' beschuldigd van plagiaat

Oscargenomineerde film 'The Holdovers' beschuldigd van plagiaat

De beschuldiging werd bij de Writer's Guild of America neergelegd door 'Luca'-schrijver Simon Stephenson.

De Oscars nemen vannacht plaats, en één van de genomineerde films voor Best Picture is The Holdovers. De film werd geregisseerd door Alexander Payne en geschreven door David Hemingson.

Vlak voor de ceremonie is er nu een beschuldiging tegen de film geuit. Simon Stephenson, de schrijver van Luca, beweert dat Hemingson zijn scenario heeft geplagieerd.

Plagiaat
"Ik heb een [probleem] gevonden," zo schrijft Stephenson in een e-mail aan de Writer's Guild of America, waar zowel hij als Hemingson lid van zijn. Stephenson claimt dat het script van The Holdovers teveel lijkt op zijn eigen scenario, met de titel Frisco.

Stephenson vult zijn claim aan met het bewijs dat Alexander Payne zijn scenario gelezen had voordat The Holdovers werd geschreven. Noch Payne, noch Hemingson heeft hierop gereageerd.

Oscars
Dit nieuws overschaduwt het grote succes van The Holdovers, dat fantastische reviews kreeg en nu dus vijf Oscarnominaties. Het valt nog te zien wat de WGA met de claim doet en of dat invloed heeft op een eventuele overwinning vannacht.



NieuwsFilm

meest populair