'Rebel Moon'-schrijver over keiharde recensies: "ze zijn nooit gelijkgesteld aan prestaties"

'Rebel Moon'-schrijver over keiharde recensies: "ze zijn nooit gelijkgesteld aan prestaties"

Kurt Johnstad nodigt iedereen uit om de scifi-film te bekijken en zelf een oordeel te vellen.

Rebel Moon Part One: A Child of Fire, zou de nieuwe Star Wars worden, maar met een score van 23 procent op Rotten Tomatoes en een 5.8 op IMDb blijkt niets minder waar.

Variety interviewde de schrijver Kurt Johnstad van de scifi-avonturenfilm en vroeg naar een reactie op de kritiek.

Ijssmaakjes
"Het is onmogelijk om niet vergeleken te worden met Star Wars, maar het zijn heel verschillende werelden. Dit is een origineel verhaal," aldus Johnstad.

Ook geeft de schrijver aan dat hij berichten van critici niet leest: "Ik lees de recensies niet, dat heb ik nooit gedaan. Critici hebben een taak te vervullen. Wij leven in een democratie. Iedereen mag stemmen. Als mensen de film bekijken, beleven ze een ervaring en genieten ze ervan, of niet. Het zijn smaken van ijs."

Een emotionele kern
"In de twintig jaar dat ik dit doe, zijn recensies nooit gelijkgesteld aan prestaties. Een film zal presteren of niet. Mensen zullen er van houden en ermee verbonden zijn en ik denk dat deze film een emotionele kern heeft en kwetsbare karakters," vervolgt Johnstad



"Er zit een emotionele waarde in de film waarvan ik denk dat die werkt, dus ik nodig mensen uit om hem te bekijken."

Het vervolg
Rebel Moon Part One: A Child of Fire is nu te zien op Netflix. De Netflix-première van het vervolg Rebel Moon Part Two: The Scargiver staat gepland in april 2024.

NieuwsFilm

meest populair