Roger Moore had een wel erg bizarre eis voor zijn James Bond-films

Roger Moore had een wel erg bizarre eis voor zijn James Bond-films

Roger Moore kreeg veel voor elkaar met zijn contract voor de James Bond-films.

James Bond is één van de langstlopende filmreeksen in de geschiedenis. Het begon allemaal in 1962 met Dr. No waarin de legendarische Sean Connery de rol op zich nam en inmiddels zijn we 24 films verder. Roger Moore was de vierde acteur die de rol vertolkte en had naar verluid een bizarre eis voor al zijn Bond-films.

Met zo'n groot aantal films en zes verschillende acteurs die de iconische spion hebben vertolkt, zijn er vanzelfsprekend ook veel bijzondere verhalen over dingen die achter de schermen plaatsvonden.

Roger Moore
Roger Moore was de derde acteur die de rol van James Bond op zich nam. In 1969 nam George Lazenby het voor één film over van Sean Connery, maar Connery keerde twee jaar later toch terug in Diamonds Are Forever en speelde de rol voor het laatst in Never Say Never Again.

In 1973 debuteerde Moore in Live and Let Die, de achtste film in de reeks. Moore heeft van alle acteurs die Bond hebben vertolkt in de meeste films gespeeld en is daarom een icoon. Op 23 mei 2017 overleed Roger Moore op 89-jarige leeftijd.

Cigaren
Roger Moore's eerste Bond-contract was berucht omdat Moore naar verluidt een voorwaarde had toegevoegd die stelde dat hij over een "eindeloze voorraad" sigaren moest beschikken.


En omdat hij Bond speelde, moesten het uiteraard de beste handgerolde Montecristo-sigaren zijn, wat ertoe leidde dat één rekening voor een enkele Bond-film £ 3176,50 bedroeg.

Andere eisen
Een voorraad aan sigaren was niet de enige eis die Moore had om de begeerde rol van 007 te vertolken. Omdat Moore vond dat hij er ongemakkelijk uitzag als hij rende, wilde hij dat er een stuntman werd gebruikt voor scènes waarin Bond een sprintje moest trekken.


Het was ook opvallend dat de acteur een fobie had voor vuurwapens. Deze fobie ontstond toen er een wapen in zijn hand ontplofte tijdens zijn dienst in het leger. Sindsdien knipperde hij met zijn ogen als hij een harde knal hoorde.

NieuwsFilm

meest populair