Katja Schuurman onthult haar "kippetje" uit nieuwe Netflix-film

Katja Schuurman onthult haar "kippetje" uit nieuwe Netflix-film

Dit vervolg op de geliefde kinderfilm heeft wel 23 jaar op zich laten wachten.

Chicken Run: Dawn of the Nugget staat eindelijk op Netflix. Het vervolg op de stop-motionfilm Chicken Run uit 2000 heeft lang op zich nu laten wachten, maar nu kunnen fans hem dan toch bekijken. In het Engels én in het Nederlands.

Omdat de film deels dezelfde personages bevat, zal het geen verrassing zijn dat stemacteurs uit de oude film terugkeren voor het vervolg. Zo wordt het personage Mac weer ingesproken door Maaike Schuurmans, en zal je Ginger weer herkennen als Katja Schuurman.

Zelf enthousiast
Schuurman is daar zelf heel enthousiast over op Instagram. "Kennen jullie Ginger nog?" zo schrijft ze. "De ongelooflijk stoere 'opperkip' met het groene mutsje uit de film Chicken Run? Nu alweer 20 jaar geleden.. Nou: She's back!"

Ze voegt eraan toe dat Ginger "Nog steeds stoer en daadkrachtig [is], maar tegenwoordig ook moeder, die alles overheeft voor haar puberale kuiken dat -net als zij vroeger- niks anders wilt dan... vrijheid!"

Nu te zien
Helaas zijn de stemmen van de andere personages wel allemaal gerecast. Dit is overigens ook zo in de Engelstalige versie: zo is de stemacteur van Ginger dit keer Thandiwe Newton, terwijl de rol eerst nog werd ingesproken door Julia Sawalha.


Chicken Run: Dawn of the Nugget ziet de kippen terugkeren naar een boerderij, nadat ze aan het einde van de laatste film aan één waren ontsnapt. De film werd geregisseerd door Sam Fell en is nu te zien op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair