Dit zijn de beste films van 2023 volgens gerespecteerde website Metacritic: verrassende top 3

Dit zijn de beste films van 2023 volgens gerespecteerde website Metacritic: verrassende top 3

De drie best beoordeelde films op Metacritic zullen je verrassen.

Nu 2023 bijna ten einde is, kijken we terug op een mooi filmjaar. De website Metacritic doet dit natuurlijk ook en heeft onlangs de lijst van de best beoordeelde films van het jaar op de site gedeeld. De drie films met de beste scores zijn waarschijnlijk anders dan je had verwacht.

De lijst bevat een hoop titels die in 2023 nog niet te zien waren in Nederland. Denk aan Hit Man, Poor Things, All of Us Strangers en meer.

Missers
Grote titels als Barbie, Priscilla, Godzilla Minus One en The Iron Claw zijn voorbeelden van films die de top 10 niet wisten te behalen. Wel staan films als May December, Spider-Man: Across the Spider-Verse en de concertfilms Taylor Swift: The Eras Tour en Renaissance: A Film by Beyoncé op de lijst.

Killers of the Flower Moon en Oppenheimer delen een gedeelde vijfde plaats met beide een score van 89/100. Daarna komt All of Us Strangers op de vierde plaats met een score van 90/100.

Top 3
Een hoop films die je in een top 3 van 2023 verwacht, zijn nu al benoemd. Welke drie films staan er dan bovenaan? De derde plek is gereserveerd voor Jonathan Glazers The Zone of Interest. Deze film is in Nederland vanaf 2 januari te zien, dus het is logisch als deze film niet bij je opkomt voor een top-lijstje van 2023.


Op de tweede plaats staat het nieuwe meesterwerk The Boy and the Heron van anime-legende Hayao Miyazaki. Deze heeft een score van 92/100. Met een overtuigende score van 94/100 is de beste film van 2023 volgens Metacritic Past Lives, het meesterlijke regiedebuut Celine Song.

NieuwsFilm

meest populair