Dit zijn de beste en slechtste actiefilms van 2023

Dit zijn de beste en slechtste actiefilms van 2023

Er waren in 2023 heel wat mooie en minder mooie actiefilms, dit zijn de beste en slechtste van het jaar.

Dit jaar verschenen er heel wat opvallende actiefilms, maar er kan er maar eentje de beste zijn, en de slechtste. Hieronder de twee actiefilms die wat ons betreft het beste en het slechtste zijn in 2023.

Als eerste nog even een blik op een aantal van de grootste actiefilms die in 2023 verschenen. Zo was er uiteraard het ijzersterke Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One en verscheen op Netflix Extraction 2. Daarnaast kon je ook kijken naar The Equalizer 3, Fast X, Retribution, Heart of Stone en Meg 2: The Trench.

Beste en slechtste
Hieronder de beste en slechtste actiefilm van het jaar volgens FilmTotaal.

Beste actiefilm van het jaar: John Wick: Chapter 4 (2023)
Regie: Chad Stahelski | Cast: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne | Onze recensie
Na al drie delen was het vierde deel mogelijk net teveel een herhaling van zetten. Toch pakte Chapter 4 geweldig uit, met een sterke ontvangst en enorme box office-omzet. De film kwam ook met misschien wel de beste choreografie in de grote blockbuster uit 2023, in de onvermoeibare reeks actiescènes.


John Wick neemt het op tegen zijn meest dodelijke tegenstanders tot nu toe in het vierde deel van de John Wick franchise. De prijs op John Wick z'n hoofd wordt steeds hoger en zijn gevecht tegen het internationale moordenaarsgilde The High Table ontwikkelt zich tot een wereldwijde strijd. Om zijn vrijheid terug te krijgen moet hij het opnemen tegen een nieuwe vijand met machtige allianties over de hele wereld en krachten die oude vrienden in vijanden veranderen.

Slechtste actiefilm van het jaar: Expend4bles (2023)
Regie: Scott Waugh | Cast: Jason Statham, 50 Cent, Megan Fox, Dolph Lundgren | Onze recensie
Deze vierde film in de reeks bleek in alles de grootste tegenvaller van het jaar. De film had ook uit kunnen groeien tot een van de meer vermakelijke titels van het jaar, maar zowel in de ontvangst als de wereldwijde box office-opbrengst bleek Expend4bles echt een enorme tegenvaller.


Op een vrachtschip worden er kernwapens gestolen door terroristen. Om een mogelijke Derde Wereldoorlog te voorkomen, worden Barney Ross, Lee Christmas en de andere leden van de Expendables ingeschakeld. Als 's werelds laatste verdedigingslinie trachten ze hier een stokje voor te steken met nieuwe teamleden die andere stijlen en tactieken toepassen.

NieuwsFilm

meest populair