Deze scène in 'Star Wars' jaagde Mark Hamill de stuipen op het lijf

Deze scène in 'Star Wars' jaagde Mark Hamill de stuipen op het lijf

Hamill schrok van een bepaalde verandering aan een zeer bekende scène in 'The Empire Strikes Back'.

De originele Star Wars-trilogie van George Lucas is één van de meest geliefde filmtrilogieën aller tijden en zit vanzelfsprekend vol met iconische momenten. Een zeer memorabel moment in The Empire Strikes Back bleek voor hoofdrolspeler Mark Hamill toch een flinke verrassing.

Menig filmfan is wel bekend met de openingsscène op de sneeuwplaneet Hoth in The Empire Strikes Back. Tijdens de opnames werd een bepaalde scène toch heel anders beschreven dan het uiteindelijke resultaat in de film.

Missie
Drie jaar na de vernietiging van de Death Star stuurt de keizerlijke vloot, onder leiding van Darth Vader, probe droids door de melkweg om de rebellenalliantie van prinses Leia te lokaliseren. Eén droid lokaliseert de rebellenbasis op de ijsplaneet Hoth.

Luke Skywalker rijdt op zijn tauntaun het ondergesneeuwde gebied in om op zoek te gaan naar de probe droid, maar deze missie werd al gauw afgebroken omdat Luke plotseling van zijn tauntaun wordt gemept door een mysterieus wezen.

Wampa
Dit wezen bleek een Wampa te zijn die van Luke zijn volgende maaltijd wilde maken. Luke is echter in staat om te ontsnappen door zijn Lightsaber met de Force van de grond te pakken en de arm van de Wampa eraf hakt.


Mark Hamill was stomverbaasd toen hij dit in de film zag, omdat hem op de set werd verteld dat de Lightsaber enkel wat vacht weg zou schroeien om het beest weg te jagen.

Ledematen eraf
Hoewel Hamill destijds versteld stond van de scène waarin zijn personage de Wampa's arm eraf hakt, is het in de Star Wars-films eigenlijk hartstikke normaal als personages lichaamsdelen verliezen. In de eerste film had je Obi-Wan Kenobi die de arm van Ponda Baba eraf hakte in Mos Eisley en later in The Empire Strikes Back verliest Luke zelf zijn hand.


En dan heb je nog Anakin Skywalker in de prequels. Hij verloor al zijn ledematen, waardoor hij de rest van zijn leven moest doorbrengen in het Darth Vader-pantser. Je bekijkt alle Star Wars-films op Disney+

NieuwsFilm

meest populair