Angelina Jolie over haar beroemde naaktscène: "ik wilde het eigenlijk uit de film knippen"

Angelina Jolie over haar beroemde naaktscène: "ik wilde het eigenlijk uit de film knippen"

De actrice heeft bakken vol ervaring, maar vond het alsnog enorm lastig.

Eerder deze maand kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Alicia Vikander, die volledig uit de kleren ging voor de film Ex Machina. Daarover lees je hier meer. Deze keer is Angelina Jolie aan de beurt.

Jolie is al decennialang een grote naam in Hollywood. Ze heeft dan ook al allerlei verschillende films en projecten opgenomen, maar een van de lastigste was toch wel By The Sea. De reden hiervoor? De actrice vond het niet makkelijk om uit de kleren te gaan.

Naakt
Ondanks het feit dat Jolie al uit de kleren ging in Taking Lives in 2004, vond ze het in By The Sea toch heel wat moeilijker. Sterker nog, de actrice wilde haar naaktscène bijna uit de film knippen, al heeft dit voornamelijk te maken met haar borstamputatie.

In 2013 onderging Jolie een dubbele borstamputatie, nadat ze kreeg te horen dat ze een grote kans had om borstkanker te krijgen. Hierdoor voelde de actrice zich niet erg zeker en dit merkte ze ook tijdens de opnames.

Reactie
Zo zei Jolie al eerder: "Er waren veel scènes die ik eigenlijk wilde veranderen of zelfs verwijderen. Ik realiseerde dat ik zelf naakt in die badkuip moest gaan zitten. Ik zei toen tegen mezelf dat ik mijn eer naast me moest leggen".


"Je kan toch niks meer veranderen aan de borstamputatie, of het feit dat sommige mensen deze film zullen over analyseren. Om daarvoor 'By The Sea' aan te passen zou niet eerlijk zijn". Jolie was eveneens de regisseuse van de film en moest toen ook haar ex, Brad Pitt, 'commanderen'.

Verhaal
Mocht je niet weten waar de film over gaat, de synopsis luidt als volgt. Het verhaal speelt zich af in het Frankrijk van de jaren zeventig en volgt voormalig danseres Vanessa (Jolie) en haar man Roland (Pitt), een schrijver.


Hun huwelijk staat door het vele gereis op instorten. Ze vinden echter rust in een kleine badplaats, waar ze in contact komen met enkele medereizigers en inwoners. Op den duur beginnen Vanessa en Roland langzaam te accepteren wat er allemaal mis is met hun huwelijk en levens.

NieuwsFilm

meest populair