Alicia Vikander over haar beroemde naaktscène: "er werd niet goed voor mij gezorgd"

Alicia Vikander over haar beroemde naaktscène: "er werd niet goed voor mij gezorgd"

De actrice vindt dat filmtalenten beter moeten worden bijgestaan gedurende deze lastige opnames.

Vorige week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Salma Hayek , die volledig uit de kleren ging voor de film Frida. Daarover lees je hier meer. Deze keer is Alicia Vikander aan de beurt.

Vikander begon al op jonge leeftijd te acteren. Toen ze pas 7 was, acteerde ze al in toneelstukken en musicals. Toen ze nog een tiener was, wist ze al haar eerste rolletjes te bemachtigen. In 2012 kwam haar grote doorbraak.

Succes
Dat jaar was ze te zien in de Deense film En Kongelig Affaere (in het Engels A Royal Affair) met Mads Mikkelsen. Hetzelfde jaar kreeg ze een bijrol in Anna Karenina, waarin de hoofdrollen zijn weggelegd voor Jude Law en Keira Knightley.

Hierna had ze de rollen voor het oprapen. 2015 was wederom een goed jaar voor de actrice. Ze wist toen hoge ogen te gooien in Ex Machina en The Danish Girl. In beide films ging Vikander uit de kleren, maar dit vond ze niet altijd even leuk.

Reactie
Zo zegt de 35-jarige actrice: "Een intieme scène opnemen is altijd lastig. Je gaat voor een bepaalde choreografie en daar moet je je aan houden. Begrijp me niet verkeerd, ik voel me heel goed in mijn eigen lichaam en ik ben zelfzeker, maar het is nooit makkelijk".



"Het is me al vaker overkomen, dat ik in een naaktscène moest opnemen en me niet beschermd voelde. Een keer bijvoorbeeld, was iedereen gefocust op hun werk, terwijl ik in mijn nakie aan het wachten was totdat ik aan de beurt was. Dit kan soms enkele uren duren. Je wacht dan op een kamerjas of een deken, maar die kwam niet. Iemand had toen voor mij moeten zorgen".

Carrière
Dit betekent niet dat Vikander geen pikante scènes meer wilde opnemen. De actrice ging wederom tamelijk ver voor The Green Knight. Ook schijnen er 'spannende momenten' te zitten in haar nieuwste film, Firebrand.

NieuwsFilm

meest populair