Salma Hayek over haar beroemde naaktscène: "het was vreselijk vanwege deze man"

Salma Hayek over haar beroemde naaktscène: "het was vreselijk vanwege deze man"

Harvey Weinstein was bij 'Frida' betrokken en wilde de actrice per se naakt zien.

Vorige week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Léa Seydoux, die volledig uit de kleren ging voor de film Blue is the Warmest Color. Daarover lees je hier meer. Deze keer is Salma Hayek aan de beurt.

Hayek is al decennialang een bekende actrice en heeft al in tientallen Hollywoodfilms gespeeld. Het begin van haar carrière was echter alles behalve makkelijk. Hayek werd geboren in Mexico, maar werd op haar twaalfde al door haar ouders naar een katholieke school gestuurd in Louisiana.

Begin
Lang bleef ze daar niet, want ze werd weggestuurd. Vervolgens kwam ze bij haar tante in Texas terecht. Ook dit beviel niet echt, waardoor ze terug ging naar Mexico. Daar kwam ze erachter dat ze actrice wilde worden.

Ondanks het feit dat haar familie het er absoluut niet mee eens was, vertrok ze na enkele kleine rolletjes naar Hollywood, in de hoop beroemd te worden. In het begin liep het niet bepaald van een leien dakje, maar toen ze in Desperado verscheen had ze in een keer de rollen voor het oprapen.

Succes
Een van haar bekendste en geliefdste rollen speelde ze in Frida, waarin ze in de huid kruipt van de wereldberoemde Frida Kahlo. Toch bracht dit niet alleen maar leuke dingen met zich mee. De actrice vond het namelijk vreselijk om uit de kleren te gaan.



De reden hiervoor? Niemand minder dan Harvey Weinstein, die bij de film betrokken was, zei dat Hayek ontslagen zou worden tenzij ze een lesbische seksscène zou opnemen waarvoor de topless moest zijn.

Reactie
Zo zei Hayek over de dag van de opnames van deze naaktscène: "Voor de eerste en meteen de laatste keer in mijn carrière had ik echt een breakdown. Mijn lichaam begon gigantisch te trillen, ik kon niet goed ademen en ik begon ongecontroleerd te huilen. Ik kon niet stoppen".



"Ik had er geen moeite mee om naakt te verschijnen naast en met een andere vrouw, maar het feit dat ik dit voor Harvey Weinstein moest doen was vreselijk". In 2017 liet de actrice weten door Weinstein seksueel te zijn belaagd en zelfs met de dood te zijn bedreigd.

NieuwsFilm

meest populair