Léa Seydoux over haar beroemde naaktscène: "ik wilde zo ver mogelijk gaan"

Léa Seydoux over haar beroemde naaktscène: "ik wilde zo ver mogelijk gaan"

Ook actrice Adèle Exarchopoulos laat zich uit over de 'lesbische relatie' tussen de twee actrices.

Vorige week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Penélope Cruz, die uit de kleren ging voor de film Jamon Jamon. Daarover lees je hier meer. Deze keer is Léa Seydoux aan de beurt.

De Franse actrice is voornamelijk bekend van de James Bond-franchise. Zij was namelijk te zien in Spectre en No Time to Die, waarin ze een relatie met 007 krijgt. Sterker nog, in de laatste film met Daniel Craig als de geheim agent hebben ze zelfs samen een kindje.

Carrière
Daar blijft het niet bij. Seydoux was ook te zien in o.a. Mission: Impossible - Ghost Protocol en The French Dispatch. Haar grote doorbraak kende ze precies 10 jaar geleden met La Vie d'Adèle, oftewel Blue is the Warmest Color.

De film gaat over Adèle, die Emma ontmoet waardoor haar leven op zijn kop komt te staan. Zo ontdekt ze wat echte liefde is, maar ook wat het betekent om dit kwijt te raken. Er zitten in de film ook behoorlijk wat pikante momenten.

Intens
Seydoux, die Emma speelt en actrice Adèle Exarchopoulos, te zien als Adèle, gaan beiden volledig uit de kleren en nemen behoorlijk wat pikante scènes op. Het komt zelfs zo realistisch over dat sommige kijkers beweren dat het niet geacteerd is.



Dit klopt echter niet. Seydoux liet weten dat zij enkele voorwaarden had om Emma te spelen, waaronder dat ze geen echte seksscènes zou opnemen. Regisseur Abdellatif Kechiche ging hiermee akkoord. Seydoux en Exarchopoulos dragen zelfs 'nep-vagina's' tijdens dé seksscène van de film.

Reactie
Seydoux zei er het volgende over: "Ik wilde zo ver mogelijk gaan. Ik wilde echt iets nieuws ontdekken en alles van mij laten zien, letterlijk en figuurlijk. Het was de eerste keer dat ik zulke seksscènes opnam, maar ik had zin om zoiets te doen en erachter te komen hoe dit was."



Exarchopoulous vond het wel zonde dat alle aandacht uitging naar de seksscène: "Het Amerikaanse publiek is dit niet gewend. Seks is als een drug, iedereen geniet ervan. Wij wilden in beeld brengen hoe ver je gaat en hoeveel je van jezelf aan iemand anders geeft. Er zit veel emotie in deze scènes, maar kom op, we zijn volwassen. Het is uiteindelijk gewoon fictie. Ik snap niet waarom iedereen het hier over heeft".

NieuwsFilm

meest populair