Penélope Cruz over haar beroemde naaktscène: "lange tijd nodig om het te verwerken"

Ze was net pas 18 jaar oud en moest voor haar eerste grote rol al uit de kleren.

Vorige week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Nicole Kidman, die uit de kleren ging voor de HBO-serie Big Little Lies. Daarover lees je hier meer. Deze keer is Penélope Cruz aan de beurt.

Cruz is al jarenlang een van de bekendste en geliefdste actrices in Hollywood. Zo wist ze hoge ogen te gooien in films als Volver, Vanilla Sky en Vicky Christina Barcelona, om er maar een paar op te noemen. Voor laatstgenoemde won ze zelfs een Oscar.

Carrière
Kortom, Cruz is nu al enige tijd een grote naam in Hollywood en scoort de ene na de andere rol, maar dit was natuurlijk niet altijd zo. In het begin van haar carrière moest de jonge Cruz genoeg nemen met kleine rolletjes in tamelijk onbekende series.

In 1992 kwam daar verandering in. Ze wist toen haar eerste grote rol te bemachtigen in de Spaanstalige film Jamón Jamón. Cruz was dé ster in de film van Bigas Luna.

Uit de kleren
Cruz was destijds net pas 18 jaar oud, maar moest voor de film al meteen uit de kleren. Het was de eerste keer in haar carrière dat ze dit zou doen, wat het er natuurlijk niet makkelijker op maakte: "Ik keek er niet naar uit, maar ik heb het wel gedaan"."Ik was doodsbang en ook op het einde van de opnames voelde ik me rot. De laatste dag was ik aan het huilen en dacht ik: 'Wat als ik nu nooit meer aan de bak kom?' Dat was een vreselijk gevoel dat ik een lange tijd niet van me kon afschudden".

Lange tijd niet
Cruz vervolgt: "Zelfs na de opnames moest ik het als het ware nog verwerken. Ik knipte mijn haren kort en wilde geen naaktscènes meer opnemen. Ik wilde zelfs geen kusscènes meer opnemen voor de nodige jaren".Wel waren er ook de nodige 'pluspunten'. De jonge actrice werd enorm geholpen door iedereen op de set en leerde eveneens haar toekomstige man, Javier Bardem, tijdens de opnames kennen. Cruz kwam zeker wel weer 'aan de bak' en kent al decennialang een glansvolle carrière.

NieuwsFilm

meest populair