Nicole Kidman over haar beroemde naaktscène: "Enorm lastig maar ik moest het doen"

De actrice ging in haar lange carrière meerdere malen uit de kleren maar 'Big Little Lies' was bijzonder lastig.

Vorige week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Emilia Clarke, die uit de kleren ging voor de HBO-serie Game of Thrones. Daarover lees je hier meer. Deze keer is Nicole Kidman aan de beurt.

Kidman is al jarenlang een van de bekendste en geliefdste actrices in Hollywood. Zo wist ze hoge ogen te gooien in films als Moulin Rouge!, The Hours en Cold Mountain, om er maar een paar op te noemen.

Succesvol
Ze won een enkele Oscar, maar wel maar liefst vijf Golden Globes. Eentje hiervan kreeg ze voor haar glansrol in de serie Big Little Lies, eveneens van HBO. Hier ging de actrice dan ook behoorlijk ver voor en moest ze een van de lastigste scènes van haar carrière voor opnemen.

In de serie kruipt de actrice in de huid van Celeste Wright, de vrouw van Perry Wright (gespeeld door Alexander Skarsgård). Enkele thema's die aan bod komen in de serie zijn ontrouw, seksueel geweld, misbruik, pesten en problemen in nieuw samengestelde gezinnen. Ook Celeste maakt minder leuke dingen mee.

Lastig
Kidman en Skarsgård moesten meerdere seksscènes opnemen die behoorlijk gewelddadig zijn. Niet alleen zijn ze pijnlijk om aan te zien, ook de actrice vond het lastig. Zo zei Kidman al eerder: "Het kwam wel vaker voor dat ik me echt rot en gekrenkt voelde tijdens de opnames".De actrice gaf zelfs toe dat aflevering 7 zo duister en ruw was om op te nemen dat ze moeite had om nog te lopen. Toch wilde ze kostte wat het kost deze scènes opnemen en zo overtuigend mogelijk neer te zetten.

Uitleg
Zo vervolgt ze: "Tijdens het acteren dacht ik vaker aan vrouwen die zulke dingen echt meemaken. Ik dacht toen: 'Zo gaat het er soms echt aan toe. Dit is authentiek en voor sommigen de waarheid, dus ik moet dit doen. Ik wil die laten zien'. Dat gaf me kracht".Gelukkig stond de actrice er niet helemaal alleen voor: "Ik had het volste vertrouwen in regisseur Jean-Marc Vallée en Alexander. Beide mannen hielpen mij enorm en zorgden ervoor dat alles goed verliep. Ik had heel veel steun van deze twee".

NieuwsFilm

meest populair