Emilia Clarke over haar beroemde naaktscène: "Ik werd bijna gedwongen uit de kleren te gaan"

Emilia Clarke over haar beroemde naaktscène: "Ik werd bijna gedwongen uit de kleren te gaan"

De actrice was te zien in de nodige blockbusters, maar haar grote doorbraak was toch in 'Game of Thrones'.

Vorige week kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Jennifer Lawrence, die uit de kleren ging voor Red Sparrow. Daarover lees je hier meer. Deze keer is Emilia Clarke aan de beurt, die niet een keer maar twee keer volledig naakt te zien was.

Toen ze 3 was ging ze voor het eerst naar een musical. Vanaf dat moment wist de piepjonge Clarke al dat ze wilde gaan acteren. Zo kwam ze uiteindelijk dan ook in de school Drama Centre London terecht, waar ze afstuurde in 2009.

Carrière
Vanaf dat moment ging het snel. Clarke speelde in verschillende toneelstukken. Ze was nog niet eens goed en wel afgestuurd of ze had al haar eerste rolletje te pakken in een reclame. Haar eerste echte tv-rollen waren in een aflevering van Doctors en de Syfy-film Triassic Attack.

In 2010 kende ze echter haar grote doorbraak, toen ze werd gecast als Daenerys Targaryen in de enorm populaire HBO-serie Game of Thrones, gebaseerd op de geliefde boekenreeks van George R.R. Martin. Ze was in een keer wereldberoemd, maar het bracht niet alleen maar leuke dingen met zich mee.

Lastig
Toen ze met de opnames begonnen was Clarke pas 23 jaar oud, maar in het eerste seizoen moet ze al meteen uit de kleren. Dit vond ze allesbehalve makkelijk, maar gelukkig kon ze op de steun rekenen van een goede vriend: Jason Momoa.



Hij speelt in het eerste seizoen ook een belangrijke rol, namelijk die van de krijger Khal Drogo, de baas van de Dothraki en de man van Daenerys. Hij hielp Clarke wanneer laatstgenoemde het lastig had.

Reactie
Zo zegt de actrice: "Jason was zo lief. Hij zei elke keer dingen als: 'Dit kan je beter zo doen, dit kun je beter weer niet doen'. Hij was zo schattig en behulpzaam. Dankzij hem voelde ik me echt goed en veilig".



Momoa was wel maar een enkel seizoen van de partij, waardoor Clarke haar eigen boontjes moest doppen. In de seizoenen die volgden besloot ze dan ook minder naaktscènes op te nemen, ook al werd dit wel vaker van haar gevraagd.

Nee is nee
Clarke hield echter voet bij stuk. Zo vervolgt ze: "Ik heb er zelfs vaker ruzie over gehad. Ik kreeg dan te horen dat ik naakt moest gaan, maar wat weigerde ik. Er werd me dan verteld: 'Als je niet uit de kleren gaat zullen de fans teleurgesteld zijn'."



"Ik werd als het ware bijna gedwongen om uit de kleren te gaan. Dat werkt bij mij echter averechts. Dit maakt mij juist boos en ik zei dan alleen: 'F*ck you!'"

NieuwsFilm

meest populair