Gerucht: deze acteur kan zo maar eens de Oscar voor 'Beste Acteur' gaan winnen

Gerucht: deze acteur kan zo maar eens de Oscar voor 'Beste Acteur' gaan winnen

De meeste experts hebben Murphy als #1 en Cooper #2. Dat is al een paar maanden het verhaal. Als er echter een donker paard is, dan is het Giamatti als de curmudgeon-professor uit New England in 'The Holdovers'.

Volgende maand is het weer zover: de Academy Awards! Langzaamaan groeien de geruchten over wie genomineerd zullen worden voor welk gouden beeldje en één van de 'underdog-films' van dit jaar is The Holdovers van regisseur Alexander Payne. Hoofdrolspeler Paul Giamatti wordt nu genoemd als een hele grote kanshebber voor de 'Beste Acteur'-prijs.

De film gaat over een chagrijnige geschiedenisleraar op een afgelegen middelbare school moet die tijdens de vakantie op de campus blijven, samen met een leerling met problemen die nergens heen kan.

De drie groten
Eerder werden logischerwijs al Leonardo DiCaprio (Killers of the Flower Moon), Cillian Murphy (Oppenheimer) en Bradley Cooper (Maestro) genoemd als grote kanshebbers op de Oscar voor 'Beste Acteur'.

Toch zeggen Oscar-experts dat Giamatti met zijn topprestatie in The Holdovers en zijn lange carrière in Hollywood eveneens het beeldje zou kunnen gaan winnen. The Academy, de organisatie die de prijzen jaarlijks uitreikt, staat erom bekend om ook het (succes)verhaal rondom een genomineerde mee te nemen in hun keuzes.

Ervaar het zelf
Ondanks dat de film officieel pas op 11 januari uitkomt is de film vanaf deze week al her en der in de cinema's te zien. Je kunt dus nu al zelf gaan beoordelen of Giamatti het gouden beeldje echt zou verdienen.


The Holdovers is nu in voorpremière te zien in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair