Een van grootste films van Netflix in 2023 razendsnel uit de Top 10

Een van grootste films van Netflix in 2023 razendsnel uit de Top 10

De prima ontvangen film Maestro verlaat de Netflix Top 10 in enkele dagen.

Op woensdag 20 december zette Netflix de film Maestro online. Het biografische drama komt van regisseur Bradley Cooper (A Star Is Born, Licorice Pizza) die ook de hoofdrol op zich nam. Een groot succes lijkt de film niet te zijn voor Netflix.

Maestro vertelt het verhaal over de bekende Amerikaanse componist, dirigent en pianist Leonard Bernstein (1918-1990) en zij opmerkelijke huwelijk met zijn vrouw Felicia Montealegre, gespeeld door Carey Mulligan, bekend uit An Education en Drive.

Snel uit Top 10
Niet lang na de release op Netflix kwam de film binnen op de vijfde plaats in de Netflix Top 10 en de film leek een groot publiek te gaan trekken. Toch is de film al snel weer uit de lijst verdwenen.

Maestro is de afgelopen dagen de grote afwezige in de lijst die wordt aangevoerd door de drie films Rebel Moon, Top Gun: Maverick en Leave the World Behind. Klaarblijkelijk is de film, met een mooie 81 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes, toch geen echte publiekstrekker.

Bioscoop
De biopic was overigens korte tijd in de wereldwijde bioscoopzalen te zien. Volgens Wikipedia haalde Maestro slechts zo'n $458 miljoen op.


Mogelijk spreken de zwart-wit beelden uit de film het publiek niet zo aan, en een biografische film over een componist trekt klaarblijkelijk ook geen volle zalen. Desondanks blijft de film zeker een aanrader, al zal de film ook tijdens het awardsseizoen waarschijnlijk niet zo'n succes worden als Coopers A Star Is Born.

Toch kijken?
Maestro vind je uiteraard gewoon nog op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair