De horrorreeks die mensen liet overgeven en flauwvallen terroriseert in 2024 opnieuw de bioscoopzalen

De horrorreeks die mensen liet overgeven en flauwvallen terroriseert in 2024 opnieuw de bioscoopzalen

Art the Clown gaat na thanksgiving een nieuwe feestdag verpesten, wie wil dat nou niet?

Nu het einde van 2023 nadert, kijken we komende periode terug op een mooi filmjaar. We leggen ook alvast de focus op de meest opvallende films die in 2024 in de bioscoop te zien zijn.

Vandaag leggen we de focus op de terugkeer van een berucht horrorpersonage: Art the Clown. Verleden jaar werd hij wereldberoemd in de gruwelijke horrorfilm Terrifier 2. Komend jaar is het tijd voor ronde drie.

Enorm succes
Regisseur Damien Leone gebruikte Art the Clown (David Howard Thornton) voor het eerst in zijn shorts The 9th Circle (2008) en Terrifier (2011) voordat het personage in Leone's eerste speelfilm All Hallows Eve verscheen. Art is natuurlijk vooral bekend van de twee Terrifier-films.

Leone financierde zijn meest recente film Terrifier 2 door middel van donaties. In totaal was het productiebudget 250.000 dollar, maar in een mum van tijd werd dit terugverdiend. De film wist namelijk wereldwijd meer dan 15 miljoen dollar binnen te harken. Een vervolg werd vanzelfsprekend snel aangekondigd.

Art als kerstman
In Terrifier 3 is Art the Clown herrezen om opnieuw chaos te ontketenen onder de nietsvermoedende inwoners van Miles County tijdens de kerstdagen. Lauren LaVera en Elliott Fullam keren terug als Sienna en Jonathan Shaw.


Ook zien we Samantha Scaffidi terug als Victoria, de heldin uit de eerste film die in de scène na de aftiteling van Terrifier 2 zwanger is van een de herrezen Art. Professioneel worstelaar Chris Jericho liet ook zijn gezicht zien in deze scène en is weer van de partij voor deel drie.

Grote bedragen afgewezen
Na het daverende succes van Terrifier 2 waren er veel filmstudio's die dolgraag het vervolg wilden financieren, maar Damien Leone heeft liever niet dat anderen een vinger in de pap hebben als het aankomt over zijn horrorreeks.


Terrifier 3 verschijnt in oktober van het nieuwe jaar in de Amerikaanse bioscopen. Zodra er meer bekend is over een exacte Nederlandse verschijningsdatum, laten we het weten.

NieuwsFilm

meest populair