'Napoleon' lijkt een financiële hit, maar komt honderden miljoenen te kort

'Napoleon' lijkt een financiële hit, maar komt honderden miljoenen te kort

De eerste 200 miljoen dollar zijn binnen, nu dat nog eens ongeveer twee keer.

Ridley Scott heeft al heel wat topfilms gemaakt. Nog niet zo heel lang geleden bracht hij Napoleon uit. De blockbuster lijkt een financiële hit te zijn, maar echt veel lijkt de studio er niet aan te gaan verdienen.

In de film is de hoofdrol weggelegd voor Joaquin Phoenix, die al eerder samenwerkte met Scott aan de geliefde Gladiator. Napoleon werd echter maar wisselvallig onthaald. Op Rotten Tomatoes scoort deze maar een 58% en op IMDb een 6,6.

Opbrengst
Ook de box-office van Napoleon is niet geweldig te noemen. Ondanks het feit dat de film nu meer dan 200 miljoen dollar wereldwijd heeft weten op te halen, is dit nog lang niet genoeg voor de studio om er echt aan te verdienen.

Hoewel 200 miljoen dollar al een behoorlijke smak geld is, moet Napoleon tussen de 500 en 600 miljoen dollar ophalen om geen verlies te lijden. De blockbuster was namelijk peperduur en zal dus nog flink wat moeten bijverdienen om de grote studio bazen blij te maken.

Nog mogelijk?
Napoleon zal natuurlijk nog meer kunnen gaan verdienen wanneer deze op streamingdiensten te zien zal zijn, maar het lijkt zeer stug dat dit nog 300 miljoen dollar zal zijn.


Amazon Studios kwam echter eerder dit jaar ook met Air, die het niet echt bepaald goed deed in de bioscopen maar wel extreem goed scoorde op Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair