De meeste remakes zijn de moeite niet waard, maar deze is veel beter dan het origineel

De meeste remakes zijn de moeite niet waard, maar deze is veel beter dan het origineel

'The Thing' uit 1982 is een geweldige remake van een film uit 1951.

In 1952 kwam de film The Thing from Another World uit. Destijds beschouwd als een sci-fi klassieker, maar in 1982 kwam een remake uit die nog beter was dan het origineel, The Thing.

In de film komen onderzoekers op Antarctica erachter dat een hond een buitenaardse parasitaire levensvorm in hun kamp heeft gebracht. Deze alien kan perfect elke andere levensvorm imiteren, en langzaamaan vermoordt hij meerdere kampleden. Ze moeten erachter zien te komen wie van de kampleden geïnfecteerd is en wie niet.

Cast
De film wordt geregisseerd door John Carpenter. Hij maakte ook films als Halloween en Escape from New York.

In de film spelen bekende acteurs als Kurt Russel en Keith David. Dat Russel meespeelde was niet zo'n verrassing, hij speelt vaker mee in films van Carpenter.

Alien
Het grote verschil tussen het origineel en de remake is dat de technologie in 1951 nog niet zo ontwikkeld was. Als gevolg daarvan is de alien in de film uit 1951 eigenlijk niet te zien. In de remake is de alien wel meerdere keren te zien.


In de film wordt geëxperimenteerd met het laten zien van de alien in verschillende vormen. Zo is hij te zien als hond, mens, maar ook als alien zelf. Door deze experimenten wordt de film een stuk spannender dan het origineel.

Klassieker
Toen de remake uitkwam in 1982, was het niet meteen een hit. Een aantal weken eerder was namelijk E.T. the Extra-Terrestrial uitgekomen en deze film was een stuk positiever over het bestaan van buitenaardse levensvormen.


Toen de film uitkwam op dvd werd de film een stuk populairder. Tegenwoordig wordt de film beschouwd als een klassieker op het gebied van buitenaardse levensvormen en horror.

Streamen
The Thing is voor vier euro te huur via Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair