Ook na veertig jaar blijft deze buitenaardse familiefilm fris en actueel.
play

8,2 details

  • 115 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Familiefilm
  • Fantasy
  • Sci-Fi
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

De 10-jarige Elliott woont samen met zijn moeder, zijn oudere broer Michael en zijn zusje in een buitenwijk van Los Angeles. Op een dag ontdekt hij in de tuin een buitenaards wezentje. Elliott noemt het E.T. en verbergt hem in een kast op zijn kamer. E.T. raakt snel vertrouwd met het aardse leven, maar heeft toch heimwee naar zijn eigen planeet.

Alt titel
E.T.
Regie
Steven Spielberg
Cast
Drew Barrymore, Erika Eleniak, Peter Coyote, Henry Thomas, C. Thomas Howell, Dee Wallace, Robert MacNaughton, Milt Kogan, K.C. Martel, Sean Frye, Michael Darrell, Richard Swingler, David M. O'Dell, Robert Barton, Frank Toth, David Berkson, Susan Cameron, David Carlberg, Richard Pesavento, Mary Stein, Alexander Lampone, Rhoda Makoff, Tom Sherry, Mitchell Suskin, Will Fowler Jr., Diane Lampone, Barbara Hartnett, Robert Murphy.
Budget
$ 10.500.000
Opbrengst
$ 792.910.554
Release
26.05.1982
Release NL
02.12.1982

Filmtotaal Recensie

Regie: Steven Spielberg | Scenario: Melissa Mathison | Cast: Henry Thomas (Elliott), Robert MacNaughton (Michael), Drew Barrymore (Gertie), Dee Wallace (Mary), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 1982

Veertig jaar nadat Steven Spielberg het onooglijke ruimtemannetje uit E.T. The Extra-Terrestrial op aarde liet landen, komt deze familieklassieker opnieuw in de bioscoop. Voor het eerst ook in IMAX. Het naamloze ruimtemannetje komt met een ruimteschip naar onze wereld, waggelt wat door het aardse landschap en trekt dan ongewild de aandacht van een groep onbekende mensen. Geschrokken wil hij terugvluchten naar het ruimteschip, maar zijn buitenaardse vriendjes (of familie) hebben de lancering al ingezet en laten hem moederziel alleen achter.

Het lot werpt hem in de schoot van Elliott, de middelste van drie kinderen. Zijn vader heeft pas de familie verlaten en is verhuisd naar Mexico. Zijn moeder houdt zo goed en zo kwaad als het kan het huishouden draaiende. Als Elliott en het ruimtemannetje elkaar ontmoeten is er eerst een diepe schok. Alsof twee culturen elkaar ontmoeten en niet goed weten hoe met elkaar om te gaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

E.T. the Extra-Terrestrial Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

TearsinRain

"...Meesterwerk van Spielberg, vaak geimiteerd nooit geevenaard. Gisteravond met mijn neefje van 8 herbe......"

DennisAmerica11

"...Haha! leuke film dit. aanrader...."

Annefleur

"...Een klassieker... voor jong en oud! Ik blijf hem leuk vinden, vroeger moest ik erom huilen omdat ik......"

E.T. the Extra-Terrestrial

acties