Daniel Radcliffe en Rupert Grint vonden het vreselijk om deze iconische 'Harry Potter'-scènes te filmen

Daniel Radcliffe en Rupert Grint vonden het vreselijk om deze iconische 'Harry Potter'-scènes te filmen

Het zal je verbazen welke scènes deze twee Harry Potter-sterren echt niet konden uitstaan.

J.K. Rowling wist velen te verbazen met haar eindeloze fantasie in haar boeken. Fans smulden dan ook zeker van alle magische scènes.

Neem bijvoorbeeld het spel Quidditch. Na hard werken in de studio werden de kijkers getrakteerd op mooie vliegscènes. Alleen Daniel Radcliffe en Rupert Grint zijn twee van de weinige die er niet zo gecharmeerd van waren en er al helemaal niet van konden genieten.

Quidditch
Vele fans van de boeken keken erg uit naar de verfilming van het beroemde spel Quidditch. Dit spel, ook wel Zwerkbal genoemd, wordt gespeeld op een bezemsteel waarbij twee teams zo veel mogelijk punten moeten scoren. Scoren doen zij door het gooien van een bal, de quaffle, door drie hoepels in de lucht.

Daarnaast hebben de teams te maken met een snitch, een uiterst snel en venijnig balletje. De seeker, een zoeker, heeft de taak om deze gouden snitch te vangen, waarmee degene gelijk de wedstrijd naar zich toe kan trekken.

Bezemsteel
Je begrijpt wel dat het nogal een technisch spelletje is met uiteraard veel regels en eigenaardigheden. Eventjes wat anders dus dan een ouderwets potje voetbal. Dat is precies ook wat Daniel Radcliffe, die Harry Potter speelt en Rupert Grint, die zijn beste vriend Ronald Weasley speelt, er zo vreselijk aan vonden.


Zij moesten namelijk tijdens het filmen van de Quidditch scènes uren achterelkaar op een houten bezemsteel zitten. Niet al te prettig voor je zitvlak natuurlijk. Sterker nog, Radcliffe moest in iedere Harry Potter-film meerdere malen op de bezemsteel zitten.

Ronald Weasley
Hoewel de acteurs naar eigen zeggen ontzettend genoten hebben van alle magische aspecten van de Harry Potter-wereld, vergeet Grint nooit meer wat hem is overkomen tijdens het filmen van één van de Zwerkbal scènes.


Naast een pijnlijk achterwerk kreeg hij namelijk tijdens het filmen van de zesde Harry Potter-film Harry Potter and the Half-Blood Prince een quaffle in zijn gezicht. Deze quaffle is een pijnlijke bal die expres gemaakt is om mensen pijn te doen en af te leiden van het spel.

Kijken
Benieuwd naar alle legendarische Quidditch scènes en het betoverende van the wizarding world? Kijk dan alle Harry Potter-films op HBO Max of Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair