Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

Once again I must ask too much of you, Harry.

De nieuwste Harry Potter, een van de betere, is met zijn duistere sfeer en spanning geen kinderfilm meer.
play

7,3 details

  • 153 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Fantasy
  • Mystery
  • Romantiek
  • Familiefilm
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten

Als Harry, Ron en Hermelien aan hun zesde jaar aan Hogwarts beginnen, komt Harry in het bezit van een geheimzinnig volgekladderd toverdrankenboek, wat ooit het eigendom is geweest van de onbekende Half-Blood Prince. Wat moet Harry doen met de af en toe wel erg obscure spreuken die het boek vermeldt? En ondertussen heeft hij te kampen met een moeizaam sociaal leven en laat Dumbledore hem stukje bij beetje informatie zien over het duistere verleden van Voldemort. Deze lessen van Dumbledore zullen leiden tot het grootste geheim van de duistere heerser en het zal Harry helpen om te overleven.

Alt titel
Harry Potter 6
Regie
David Yates
Cast
Daniel Radcliffe, Emma Watson, Helena Bonham Carter, Maggie Smith, Alan Rickman, David Thewlis, Jim Broadbent, Rupert Grint, Michael Gambon, Tom Felton, Julie Walters, Timothy Spall, Robbie Coltrane, Helen McCrory, Bonnie Wright, Mark Williams, Dave Legeno, Geraldine Somerville, Elarica Gallacher, Oliver Phelps, Michael Berendt.
Budget
$ 250.000.000
Opbrengst
$ 933.959.197
Release
07.07.2009
Release NL
16.07.2009
Release DVD
31.08.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: David Yates | Cast: Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger), Rupert Grint (Ron Weasley), Michael Gambon (Dumbledore), Jim Broadbent (Horace Slughorn), Alan Rickman (Severus Snape) e.a. | Speelduur: 153 minuten | Jaar: 2009

Harry Potter is terug, in alweer zijn zesde film. Niet de voorlaatste, want de verfilming van het zevende (en laatste boek) van J.K. Rowling is opgesplitst in twee delen. Toch heeft ook dit deel al iets weg van een opbouw naar de langverwachte climax. Tegelijk staat de film stevig genoeg op eigen benen om op zichzelf bekeken te kunnen worden. David Yates, ook regisseur van de vorige film en de komende twee, maakte er een sfeervolle fantasyfilm met humor van, die meer om personages dan om actie draait. Qua duistere sfeer en spanningsopbouw is het een volwassen film geworden, en dat is logisch aangezien Potter en zijn fans ook zijn meegegroeid.

Vanaf de openingsscènes is dit nieuwe avontuur van Harry gedrenkt in grimmige grijstinten en hangt er een dreigende sfeer in de lucht, met dank aan cinematograaf Bruno Delbonnel (Amélie). Voldemort komt slechts voor in enkele flashbacks uit zijn jeugd, maar zijn schaduw hangt als het zwaard van Damocles boven het verhaal. Dumbledore vraagt Harry’s hulp in een zoektocht naar informatie over Voldemorts verleden, terwijl er een geheim plot wordt gesmeed door verraderlijke personen binnen Hogwarts. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben Harry, Hermione en Ron ook nog eens last van opspelende hormonen en gevoelens voor elkaar waar ze in eerste instantie maar moeilijk raad mee weten.

videotrailers & clips

alle artikelen (37)

Harry Potter and the Half-Blood Prince Nieuwsberichten

Laatste reacties

Duck-Twacy

"...Dit is met afstand de beste Potter film..."

JamesBond

"...[quote=Glennekeeeee]Dat de finale dan weer minder groot is aangepakt is denkik vooral om het slotstu......"

Glennekeeeee

"...[quote=JamesBond]In het boek behandelen ze veel meer herinneringen, waar Harry en Perkamentus in de......"

Harry Potter and the Half-Blood Prince

acties