Deze ijzersterke oorlogsfilm moet je snel zien: 'Force 10 From Navarone'

Deze ijzersterke oorlogsfilm moet je snel zien: 'Force 10 From Navarone'

Waarschijnlijk heb je nog nooit van deze film gehoord, maar wil je deze straks zeker kijken.

In 1978 kwam de film Force 10 from Navarone uit. Een film die je echt niet mag missen als je van oorlogsfilms én van James Bond houdt.

Force 10 from Navarone is namelijk geregisseerd door Guy Hamilton, ook wel bekend van de James Bond films uit de jaren '70 en van Goldfinger uit 1964.

Oude bekenden
Naast dat de regisseur van de legendarische Bond-films Force 10 from Navarone heeft geregisseerd, spelen ook bekende acteurs belangrijke rollen in deze oorlogsfilm. Zo is Robert Shaw te zien als Majoor Keith Mallory, maar je kent Shaw waarschijnlijk beter van From Russia with Love of de klassieker Jaws uit 1975.

En niemand minder dan Harrison Ford speelt Luitenant Colonel Mike Barnsby, hoewel Ford meer bekendheid kreeg door zijn rollen in Apocalypse Now, Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark en Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi.

Opblazen
In Force 10 from Navarone volgen we verschillende militaire experts die bijeengeroepen worden om een speciale geheime missie uit te voeren. Zij zijn Force 10 en worden naar Italië gestuurd om daar revanche te nemen op een Duitse spion die hen verraden heeft.


Om er voor te zorgen dat de nazi's een pantserdivisie over een vallei niet versterken, moet Force 10 de brug over die vallei opblazen. Maar zo gemakkelijk is dat niet wanneer het niet zeker is welke informatie die ze krijgen juist is, wie er een spion is of niet en wanneer het team continu onder vuur genomen wordt.

Spanning
Hoewel het dus al wel een wat oudere Tweede Wereldoorlogsfilm is, is hij nog steeds de moeite waard om te bekijken. Zo heeft het veel weg van de klassieke James Bond-films, met veel spionnenwerk, gevaarlijke wapens, grootse explosieven en intriges.


Ook wordt de spanning keer op keer aardig opgevoerd. Niet alleen wanneer het team de taak krijgt om de brug op te blazen, maar ook hun weg daar naartoe. De opzwepende muziek werkt daar uiteraard goed bij.

NieuwsFilm

meest populair