Gary Oldman vindt zijn acteerwerk in 'Harry Potter' "middelmatig"

Gary Oldman vindt zijn acteerwerk in 'Harry Potter' "middelmatig"

Gary Oldman is niet blij met zijn rol als Sirius Black in de 'Harry Potter'-films.

De Harry Potter-films zitten vol met de bekendste en beste acteurs uit het Verenigd Koninkrijk. Één van die acteurs is Gary Oldman, die Harry Potters peetoom Sirius Black speelt. Hoewel fans blij waren met de rol van Oldman, is de acteur zelf niet tevreden over zijn optreden in de films.

In de Happy Sad Confused-podcast noemt de Britse acteur zijn acteerwerk "Middelmatig". Hij heeft spijt dat hij de boeken niet gelezen had voordat hij de rol aannam. Hij denkt dat hij zich beter in de rol had kunnen inleven als hij geweten had wat het lot van Sirius Black zou zijn.

"Het kan altijd beter"
Oldman: "Ik denk dat mijn werk in die films middelmatig is. Als ik de boeken had gelezen, en wist wat er ging gebeuren, had ik denk ik andere keuzes gemaakt als acteur. Maar ik denk altijd als ik naar mezelf kijk dat het beter kan. Als ik zou zeggen 'ik ben geweldig' dan zou er geen ruimte zijn om te verbeteren."

Oldman speelde de rol van Black voor het eerst in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Hij zou later in nog 3 andere Potter-films te zien zijn.

Donker en gebroken
In tegenstelling tot Oldman zijn de meeste Harry Potter-fans wel blij met het werk van de acteur als Sirius Black. Oldman speelt Sirius als een donkere en gebroken man, die onterecht beschuldigd werd van de dood van Harry Potters ouders. Maar Oldman liet ook de warme kant van zijn personage zien in zijn scènes met zijn pleegzoon Harry Potter.



Oldman werd in Hollywood vooral bekend door zijn rol als schurk in films zoals Bram Stoker's Dracula, Léon: The Professional, The Fifth Element en Air Force One. In 2018 won de acteur de Oscar voor beste acteur voor zijn rol als Winston Churchill in The Darkest Hour.

Je kan alle Harry Potter-films nu kijken in 4K op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair