IJzersterk WOII-drama met Sir Anthony Hopkins vanaf deze week te zien

IJzersterk WOII-drama met Sir Anthony Hopkins vanaf deze week te zien

Volgt de Britse humanitair Nicholas Winton, die aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog honderden Midden-Europese kinderen hielp redden van de nazi's.

Het nieuwe jaar begint gelijk goed met een aantal zeer sterke releases in de eerste paar weken van het nieuwe jaar. Eén van deze toptitels is de film One Life met een fantastische hoofdrol voor Sir Anthony Hopkins. Het zou zomaar eens kunnen dat hij zijn zevende Oscar-nominatie binnen gaat halen met deze nieuwe film.

De andere hoofdrollen worden vertolkt door de geweldige Helena Bonham Carter en Sir Jonathan Pryce.

Plot
One Life vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton, door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi's werden gered. Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen.

Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden. Pas als het BBC-programma 'That's Life!' hem uitnodigt om in hun programma te verschijnen, gebeurt er iets waardoor hij eindelijk in het reine begint te komen met het schuldgevoel en verdriet dat hij al vijf decennia met zich meedraagt.

Klassiek
In de trailer zien we dat dit een typisch Brits drama gaat worden vol sobere, maar strakgedraaide scènes met veel ruimte voor acteerwerk; de liefhebbers van klassieke drama's mogen deze zeker niet overslaan.


One Life is vanaf 4 januari overal in de bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair