Opvallende details over de nooit gemaakte 'Batman Returns'-spinoff 'Catwoman' met Michelle Pfeiffer

Opvallende details over de nooit gemaakte 'Batman Returns'-spinoff 'Catwoman' met Michelle Pfeiffer

De schrijver van de geschrapte film doet nu verslag over de "vermoeiende" samenwerking met Tim Burton.

Batman Returns was de laatste Batman-film van Tim Burton, maar oorspronkelijk ging de regisseur nog een Catwoman-spinoff maken met Michelle Pfeiffer. Dat is er echter nooit van gekomen.

En nu weten we misschien waarom. Jaren na dato heeft scenarioschrijver Daniel Waters, die ook Batman Returns schreef, een tipje van de sluier gelicht over de geschrapte film.

Twee verschillende films
Volgens Waters waren hij en de regisseur geïnteresseerd in twee totaal verschillende ideeën. "[Burton] wou een zwart-witfilm van 18 miljoen dollar maken geïnspireerd op het origineel van Cat People," vertelt hij. Die laatste is een horrorfilm uit 1942.

Waters zelf voelde meer iets voor een satire. "Ik wou een Batman-film maken waarin de metafoor over Batman ging. Dus liet ik haar verhuizen naar een Los Angeles-versie van Gotham City, en die wordt gerund door drie klootzakken. Het was The Boys vóór The Boys."

Vermoeiend
Maar Burton vond het idee van Waters maar niks. "Het lezen van mijn script vermoeide hem," aldus de schrijver. De samenwerking strandde en uiteindelijk werd de film dus helemaal geschrapt.


Pas in 2004 kregen we echt een Catwoman-film, met Halle Berry. Die film werd echter rampzalig ontvangen, en zorgde er zelfs voor dat Berry de prijs voor slechtste actrice ontving bij de Golden Raspberry Awards.

NieuwsFilm

meest populair