Deze "compleet illegale" scène werd uit gruwelijke scifi-horrorfilm 'Event Horizon' geknipt

Deze "compleet illegale" scène werd uit gruwelijke scifi-horrorfilm 'Event Horizon' geknipt

De kans lijkt klein dat we ooit nog de hardcore versie te zien zullen krijgen.

In 1997 kwam regisseur Paul W.S. Anderson met zijn scifi-horrorfilm Event Horizon. Een van de hoofdrollen hierin is weggelegd voor Jason Isaacs, die zich recentelijk uitliet over de film en waarom bepaalde scènes eruit werden geknipt.

De film speelt zich af in het jaar 2049 en volgt een groep astronauten die op zoek zijn naar het ruimteschip Event Horizon. Dit verdween zeven jaar eerder op mysterieuze wijze in een groot zwart gat. De missie die toentertijd begon moet nu afgemaakt worden.

Ontvangst
Ondanks het feit dat de blockbuster verre van geweldig ontvangen werd toen deze uitkwam, is deze nu toch onder menig fan van het scifi-genre geliefd. Als we Isaacs mogen geloven had de film er heel wat anders uit kunnen zien.

Zo zegt de acteur: "Ik weet niet of er een directors cut bestaat, maar als je de film kijkt zie je al dat er soms 'spaties' inzitten. Dit is waar bepaalde scenes werden geknipt. Zo weet je niet wat er op het schip gebeurde. Was het een 'blood orgy'? Was het een slachtpartij? Wat gebeurt er?"

Verboden
Isaacs vervolgt: "Er werd meer opgenomen dan wat wij lieten zien. Deze scène werd opgenomen op een set naast de onze, maar ik denk dat wij dingen deden die illegaal waren om toen te doen. Het was waarschijnlijk zelfs destijds al illegaal. Het laat allerlei personages zien en wat er mis is met hun lichaam of geest".


Naar verluidt zou er een langere versie bestaan, waarin een uitgebreidere versie van de 'blood orgy' scène te zien is. Deze versie zou naar verluidt gruwelijk zijn dat het testpubliek zou zijn flauwgevallen, dus niet zo heel gek dat deze niet in de bioscoop te zien was.

NieuwsFilm

meest populair