Sluit het jaar af met dé knaller van 2023: "Oppenheimer is haast nog te kort"

Sluit het jaar af met dé knaller van 2023: "Oppenheimer is haast nog te kort"

In 2023 waren er enkele verrassingen. Oppenheimer profiteerde optimaal van de Barbenheimer hype.

2023 komt vandaag tot een einde en mocht je nog tijd zien om de beste films van het jaar te kijken, pak die kans dan gelijk aan. De politieke thriller Oppenheimer van regisseur Christopher Nolan kun je nu namelijk in de beste kwaliteit op het thuisscherm kijken.

Oppenheimer profiteerde afgelopen zomer optimaal van de Barbenheimer-hype. Mensen werden opgeroepen om Barbie en Oppenheimer gelijktijdig te gaan kijken, of in ieder geval allebei in de bioscoop.

Groot succes
De politieke thriller rond de natuurkundige Robert Oppenheimer, prachtig gespeeld door Cillian Murphy (Peaky Blinders, Inception), werd - uiteraard - sterk ontvangen. De Tomatometer kwam uit op 93 procent na bijna 500 reviews. FilmTotaal-recensent Arjan Welles gaf bijna het volle pond en concludeerde:

"Dit is een haast perfect mix van een acteursdrama en politieke thriller, die herinneringen oproept aan de beste tijd van Oliver Stone. Nolans twaalfde vergt een flinke investering, voortdurende aandacht en stevig zitvlees. Het is onmogelijk om alles tot in detail te doorgronden. Het zijn drie films ineen, waarbij drie uur haast nog te kort is."

4K Ultra HD
Deze maand verscheen Oppenheimer op Dvd, Blu-ray en 4K UHD. De laatste uitgave is uiteraard aan te raden als je de juiste speler en minimaal een 4K-scherm in huis hebt. Je krijgt ook waar voor je geld.


De standaard 4K-uitgave bevat drie schijven, waarvan de derde (Blu-ray) schijf de extra's bevat. Gezamenlijk duren deze extra's zo'n drie uur. De meest indrukwekkende extra heet The Story of Our Time: The Making of Oppenheimer. Deze bestaat uit zeven losse featurettes van in totaal bijna vijf kwartier.

To End All War
Als je echt los wil, dan moet je extra To End All War: Oppenheimer & The Atomic Bomb kijken. Deze docu van NBC uit 2023 duurt bijna anderhalf uur en is een must als je meer wil weten over de echte Oppenheimer.

Bekijk de afbeelding
De 4K UHD-uitgave is nu te koop bij de bekende webwinkels. Bij bol. kost de uitgave op dit moment zo'n 44 euro. Of kijk de film via Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair