Antoine Fuqua raadt je deze film aan: "in mijn ogen Denzel Washingtons beste film"

Antoine Fuqua raadt je deze film aan: "in mijn ogen Denzel Washingtons beste film"

De regisseur maakte de nodige films met de Hollywoodlegende, maar daar hoort zijn favoriet niet bij.

Het komt wel vaker voor dat bekende regisseurs je een onbekende film aanraden die meer aandacht verdient. Nu komt de geliefde Antoine Fuqua weer met een titel die in zijn ogen meer dan de moeite waard is.

De cinefielen zullen deze naam vast en zeker wel kennen. De regisseur wist al eerder hoge ogen te gooien met o.a. Training Day en The Magnificent Seven. In beide blockbusters is de hoofdrol weggelegd voor Denzel Washington.

Samenwerking
De twee bekendheden maakten ook The Equalizer-trilogie. Enkele maanden geleden verscheen het derde deel en de kans is groot dat Fuqua en Washington in de toekomst weer zullen samenwerken. Ze zijn goed bevriend, maar dat neemt niet weg dat Fuqua een grote fan van de acteur is.

Toen Fuqua werd gevraagd naar zijn favoriete films sinds 2000, hoefde hij niet al te lang na te denken. De regisseur noemde Fences, een film waar Washington niet alleen de hoofdrol in speelt maar ook de regie voor zijn rekening nam.

Lof
Zo zegt Fuqua: "Het is echt abnormaal goed acteerwerk. Denzel is niet alleen een fantastische regisseur, hij toont hier ook aan dat hij een enorme focus heeft om een van de geliefdste toneelstukken te verfilmen. Ik denk dat August Wilson trots zou zijn". Ook het acteerwerk van Viola Davis mag er zijn. Zij won dan ook een Oscar voor haar glansrol.



Fences is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk dat draait om Troy Maxson, een Afro-Amerikaanse vader in de jaren 1950. Hij worstelt met zijn eigen onvervulde dromen en de spanningen binnen zijn gezin, met name zijn complexe relatie met zijn zoon Cory. De film verkent thema's van ras, familie, en persoonlijke ambitie.

Ontvangst
Washington is natuurlijk al decennialang een van de beste acteurs die er rondloopt, maar met Fences toonde hij opnieuw aan dat hij ook een geweldige regisseur is. Zijn eerdere films, Antwone Fisher en The Great Debaters, werden eveneens sterk onthaald.


Fences scoort overtuigende cijfers op de grootste filmwebsites. Op IMDb staat hij op een 7,2 en op Rotten Tomatoes zelfs op een 92%. Interesse? Bekijk Fences dan op SkyShowtime, Pathé Thuis of Netflix!

NieuwsFilm

meest populair