Dit zijn de 4 Marvel-films en 3 andere superheldenfilms die dit jaar verschijnen

Dit zijn de 4 Marvel-films en 3 andere superheldenfilms die dit jaar verschijnen

De titels Deadpool 3 en Joker 2 lijken de meest interessante superheldenfilms in 2024.

Dit jaar verschijnen er niet enorm veel superheldenfilms. Zowel het Marvel Cinematic Universe als het DC Universe hebben een break ingelast. Het zijn vooral de Marvel-films van Sony Pictures die opvallen.

Daarnaast zijn er nog twee films in aantocht in het genre. Dit zijn reboots van eerder verfilmde comics. Hellboy: The Crooked Man is alweer een derde startpunt en de langverwachte reboot The Crow vindt zijn weg eindelijk ook naar het witte doek.

Marvel-films
In het Marvel Cinematic Universe verschijnt dit jaar alleen Deadpool 3 en de vraag is hoeveel deze film gaat bijdragen aan het grotere verhaal. Het is voor Sony Pictures die met de films Madame Web, Kraven the Hunter en Venom 3 een impuls geeft aan zijn Sony's Spider-Man Universe.

Warner Bros. komt in 2024 met één film, namelijk de opvolger van Joker uit 2019. Deze speelt zich af in het DC Elseworlds en dus niet in het DC Universe dat in 2025 echt wordt afgetrapt met Superman: Legacy.

Superheldenfilms
Hieronder zie je de complete lijst met superheldenfilms die in 2024 verschijnen.

Madame Web (15 februari)
Deadpool 3 (26 juli)
Kraven the Hunter (29 augustus)
Venom 3 (7 november)
Hellboy: The Crooked Man (20 juni)
Joker: Folie a Deux (3 oktober)
The Crow (onbekend)

Jaar van bezinning?
Het lijkt er dus vooral op dat Marvel en DC een jaartje positief in het nieuws willen komen. Deadpool 3 en Joker 2 lijken bij voorbaat al successen. Het valt te hopen dat Sony Pictures weet te verrassen met zijn drie films.



NieuwsFilm

meest populair